Blanco strafblad

chrissie02
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Blanco strafblad

#1 , 06 nov 2018 15:58

Beste,

Ik woon in het buitenland maar nog steeds in de EU .
zo'n 4 jaar geleden werd ik opgepakt in het buitenland aan de hand van een Europees aanhoudingsbevel. Ik ben toen niet uitgeleverd geweest.

In Belgie is het process toch doorgegaan voor de correctionele rechtbank en werd ik veroordeeld voor 1 jaar effectieve gevangenis straf. Onmiddelijke aanhouding werd niet toegestaan. Ik was toen niet aanwezig maar vertegenwoordigd door mijn advokaat , dit omdat ik in het land waar ik woon naar Cassatie ben geweest om dit aan te vechten en ook gewonnen heb. Belgie heeft hiermee geen rekening gehouden en me toch nog veroordeeld.

Mijn vraag was nu , na 4 jaar heb ik mijn strafregister opgevraagd en dit is Blanco . Hoe is dit mogelijk ?
Ik weet ook niet of ik geseind sta , mijn advokaat adviseerd me om geen slapende honden wakker te maken. Ik kan dus al 4 jaar het land niet uit. Graag zou ik ook wel eens naar het buitenland gaan voor een reisje of eens terug keren naar Belgie voor een bezoekje maar ik kan niet.
Hoe kan een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar niet op het strafregister vermeld staan en hoe kan ik nagaan of ik geseind sta of niet. Zal ik nog ooit naar het buitenland kunnen ?
Dit was over een banale zaak die ik trouwens gewonnen heb in het land waar ik woon. Na 5 jaar vervald deze straf ? Niemand is me ooit komen aanhouden na de uitspraak.

Bedankt alvast.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.