Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Samira
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Huisvuil voor eigen woning plaatsen

#1 , 2 maand 5 dagen geleden (13 sep 2018 17:53)

Hallo,

Mijn vriend en ik zijn met verbouwingen bezig. Aangezien we geen tuin of terras hebben om het vuil te plaatsen deden wij dit in onze garage. De werken zijn redelijk groot (keuken en badkamer en nieuw dak) dus al het vuil paste niet in de garage. We hebben een deel van het afval voor onze eigen woning geplaatst. We hebben er wel voor gezorgd dat voetgangers nog zeker een meter plaats hadden en er geen steentjes of glas lag voor de fietsers. De wijkagent was gepasserd en zei hier niets over,hij vroeg enkel hoelang het afval hier nog zou staan. We hebben hem geen concreet antwoord gegeven. Nu komen we op een dag thuis en al het afval was opgehaald door de gemeente in samenwerking met de politie. We hebben een brief gekregen dat we op verhoor moeten en dit een vervolg in de rechtbank heeft. Kan dit zomaar? en welke straffen staan hier op? Rekening houdend dat we nooit een verwittiging hebben gekregen en de wijkagent hier geen problemen van maakte.

Alvast bedankt!

Drone
Berichten: 1548
Locatie: st-niklaas

#2 , 2 maand 5 dagen geleden (13 sep 2018 17:58)

ja dat kan

als de agent vind dat de doorgang belemmerd word en de voetgangers hierdoor in gevaar komen (wat op zich voor discussie vatbaar is)

rechtbank zal dat niet worden, eerder een GAS boete + kosten opruiming

langs de andere kant had u kunnen zeggen dat een bevriend iemand dit later op de dag ging ophalen voor het container park en bijgevolg de agent overhaast is te werk gegaan

mava105
Berichten: 16090
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 2 maand 5 dagen geleden (13 sep 2018 18:35)

Je had aan de gemeente toestemming moeten vragen voor inname voetpad en de voorziene taks hiervoor betalen. Nu zal je buiten de boete nog de ophaalkosten moeten betalen.

Reclame

LennieK
Berichten: 455
Juridisch actief: Nee

#4 , 2 maand 5 dagen geleden (14 sep 2018 12:21)

je neemt het openbaar domein in zonder toestemming, dus ja, dat kan.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”