Website opzetten

simplicidad
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Website opzetten

#1 , 22 aug 2018 10:59

Ik zit met het volgende probleem. Als kind ben ik misbruikt en rond dat misbruik zie ik nu dat bepaalde actoren op een lokale politieke lijst staan. Dat was echt een stomp in mijn maag toen ik zaken las als "sterke kandidaat" en alle lof die er bij komt kijken.

Ik dacht eerst in gesprek te gaan met de partij in kwestie en bvb de lijsttrekker aan te schrijven maar het is een partij die volgens mij er een broertje aan dood heeft altijd de schuld op een ander te steken of waar het altijd de schuld is van een ander. Ik zal uiteindelijk mijzelf wel misbruikt hebben en daar heb ik ook geen zin in.

Echter vind ik als burger dat ik wel ergens de plicht heb om iets te ondernemen dus ik had gedacht om een kleine website op te richten waar ik anoniem mijn verhaal kon doen zonder de persoon in kwestie te vernoemen, de partij, geen gebruik van logo's, ... . Zou het echt verschrikkelijk vinden om te moeten leven in een gemeente waar die persoon het voor het zeggen heeft.

Ik zou wel intrinsiek de stijl willen overnemen zoals kleurgebruik en bvb stijl. Echter layout is redelijk standaard maar zoals je rood kunt vereenzelvigen met de S.PA, groen met groen, .... Ik zou bvb ook een typerend handje willen vervangen door een berenpoot omdat ze zich hier de berengemeente noemen. Alles draait hier rond beren en dat vind ik ook tricky want dat is ook een onderdeel van hun campagne.

Kan ik in problemen komen hiermee of valt dit niet onder de noemer laster en eerroof ? Een politieke partij is waarschijnlijk een "persoon" dus ik heb wat schrik dat de kapitaalkrachtigen in die politieke groep de aanval op mij gaan openen dan net omdat ik op de oppervlakte blijf wie die persoon is.

Waar begint de recht op een vrije mening en begint laster? Is het uberhaupt toegelaten om als prive persoon iets op te zetten ? Ik dacht bvb aan targetted ads - we zijn gelukkig een kleine gemeente en de groep 20 - 50 jarigen is klein - aan de hand van #beresterke kandidaten sluiten niet hun ogen voor kindermisbruik ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
WP002
Berichten: 1443

#2 , 22 aug 2018 11:41

De normale gang van zaken is dat u klacht indient bij de bevoegde instanties, en niet dat u zelf voor rechtertje gaat spelen. Zou wel eens nadelig kunnen uitpakken voor u en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

simplicidad
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 22 aug 2018 13:40

Na 20 jaar gaan ze eens lachen denk ik ? Of kan ik sowieso klacht neerleggen ondanks dat het verjaard is ?

Een andere mogelijkheid is misschien mijn technische kennis van targetted ads / sites / sociale media en dergelijke gratis ten dienste stellen van andere partijen waar ik voeling mee heb ? Dan kan mij alleszins niets verwijten en is het ook constructiever.

De bedoeling om rechter te spelen is het niet echt anders zou ik mensen met naam noemen lijkt mij. Wil gewoon tegenkanting kunnen geven.

Reclame

Terug naar “Andere”