valselijke aangifte ivm kinderen

provision
Topic Starter
Berichten: 14
Locatie: brugge

valselijke aangifte ivm kinderen

#1 , 17 sep 2010 14:13

Beste,

Mijn ex heeft mij valselijk beschuldigd dat ik mijn kinderen (8j en 9j) zou gedwongen hebben om naar porno te kijken.

Haar aangifte dateert net nadat de conclusie van de sociale studie aanbevolen door de Jeugdrechtbank bekend gemaakt werd (30 april 2010).

De conclusie van de sociale studie was dat het beter was dat de kinderen bij mij zouden verblijven. (idem als eindconclusie Psycholoog aangesteld door gerecht die op 12 december 2009 haar eindconclusie klaar had)

Toch raar dat mijn ex niets daarover heeft gezegd op de Jeugdrechtbank nadien. (2 x zijn we nog moeten gaan voor het eindvonnis er was)

13 Juli 2010 eindvonnis Jeugdrechtbank : kinderen krijgen bij mij het hoofdverblijf, moeder secundair verblijf.

Deze morgen ( 4 maanden na de aangifte waarvan ik niet op de hoogte was) werd ik uitgenodigd voor een verhoor met de lokale opsporingspoltie.

Ik gaf mijn toestemming voor een huiszoeking wat ook gebeurd is alsook deed ik het hele verhaal wat ik reeds had moeten meemaken van verzonnen leugens door moeder.

(vb sociale studie: moeder maakt van een virus een eetstoornis die ze linkt aan de vader tewi, Waarom zeggen jullie dat de jongste dochter ASS syndroom heeft terwijl jullie weten dat het helemaal niet waar is: antw moeder: Het zou verkeerd zijn om het niet te melden ook al was het niet waar)

Er werd uiteraard niets gevonden bij de huiszoeking maar ik ben razend wat de valse aangifte betreft.

Kan ik klacht indienen tegen mijn ex ? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze psychisch onderzocht word? Nog andere voorstellen?



mvg H

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8842

#2 , 17 sep 2010 15:11

beste provision,

je ex zal zich vastrijden in haar persoonlijk oorlogje. Want het zijn valse beschuldigingen. Dit doet ze omdat je je kalmte zou verliezen en impulsief zou reageren.

Op dit ogenblik ziet je dossier er héél bemoedigend uit. Een positief advies van de sociale studie voor jou!
De rechter krijgt dagelijks echtscheidings-puberende ouders over de vloer die na een positief advies ineens allerlie klachten deponeren...
Ze kennen intussen die crisissen wel en ze zijn het vaak moe.
Denk ZEN:
ik weet dat het moeilijk is, maar als je NIETS onderneemt zal ze vanzelf stilvallen.
Blijf positief tegen je kinderen over hun mama: hun gevoelens tov elkaar staan los van wat zij tov jou voelt/doet.

Als je toch iets wil ondernemen:
Je zou klacht kunnen neerleggen wegens laster en eerroof en als ze met nog meer van die fratsen aanzet kan je klacht neerleggen wegens BELAGING. Let wel; veel agenten interpreteren de wet dat er bij belaging enkel reden tot opstellen van PV is als er een aanwijsbaar strafbaar feit is gepleegd. U mag insisteren dat er toch een PV wordt opgesteld: want de aard van belaging kan pas
ingeschat worden nav de frekwentie en aantal acties van belaging. Dus die eerste PV moet ook opgesteld worden.
En belaging is een perceptie-misdrijf: in principe het geheel van handelingen en uitspraken die een persoon bewust doet (en blijft doen) waarvan hij/zij weet dat het de andere persoon onrust, ongemak, angst of stress bezorgt.


En op de lange baan, als ze het in proces zou durven trekken: bestaat er ook de aanklacht: tergend en roekeloos geding geloof ik...
Maar negeren is de beste oplossing.
Al zal dat veel van je koelbloedigheid vergen.

Franciscus
Berichten: 38602

#3 , 18 sep 2010 15:42

Gezien twe posting ---
Wat eylis schrijft klopt ook idd belaging is iemand blijvend lastig vallen... dat is wel een klachtmisdrijf en daar moet u duidelijk stellen dat i vervolging wenst.
U moet GEEN aangifte doen om te zeggen dat het mogelijk belaging gaat worden - dit PV is het eerste en levert wegens het bestaan reeds het bewijs.
Wanneer het nog gebeurd dan verwijst u naar de verschillende PV die om 'fiktieve' redenen werden opgesteld.

En dat is wat ik bedoelde in de andere posting de strategie die u moet toelaten een ijzersterk dossier op te stellen waarbij op een bepaald ogenblik op een bepaalde plaats een confronterend gesprek zal plaatsvinden (bij de procureur/politie en uw ex). Hierin zal kort geschetst worden WAT het gerecht als volgende stap zal zien tgo uw ex.
Wat daarna volgt ....

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 19 sep 2010 09:52

“Art.445.Met gevangenisstraf...en met geldboete...wordt gestraft:Hij die schriftelijk bij de overheid een lasterlijke aangifte doet...”(Strafwetboek 8 juni 1867)

“Art.64.De klachten die aan de procureur des Konings zijn gericht,kunnen door hem samen met zijn vordering aan de onderzoeksrechter worden doorgegeven...“(Sv.=Wetboek van Strafvordering).

U kan dus klacht neerleggen bij de politie,of schriftelijk rechtstreeks bij de procureur.

”Art.5bis.§1.De hoedanigheid van benadeelde persoon verkrijgt degene die verklaart schade te hebben geleden veroorzaakt door een misdrijf.§2.De verklaring wordt gedaan in persoon of door een advocaat...De verklaring,waarvan akte wordt opgesteld die bij het dossier wordt gevoegd,wordt afgelegd op het secretariaat van het openbaar ministerie.§3.De benadeelde persoon heeft het recht bijgestaan of vertegenwoordigd te worden door een advocaat.Hij mag ieder document dat hij nuttig acht doen toevoegen aan het dossier.Hij wordt op de hoogte gebracht van de seponering en de reden daarvan,het instellen van een gerechtelijk onderzoek en de bepaling van een rechtsdag voor het onderzoeks- en vonnisgerecht.”(V.T.Sv.=Voorafgaande Titel Wetboek Strafvordering)

INDIEN de procureur geen strafvordering instelt : "Art.63.Hij die beweert door een...wanbedrijf te zijn benadeeld,kan daarover bij de bevoegde onderzoeksrechter klacht doen en zich burgerlijk partij stellen..."(Sv.).

‘De onderzoeksrechter bij wie een benadeelde zich aanmeldt kan de zaak zelf niet naast zich neerleggen of zonder gevolg klasseren,of zelf een beslissing nemen aangaande zijn onderzoeksverplichting‘(Cass. 20 maart 1882,Pas. 1883,I,28).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Andere”