Verkeersboete Italie

Kevin1981
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Verkeersboete Italie

#1 , 30 jun 2019 15:43

Goedemiddag,

Wij zijn vorig jaar naar Venetië afgereden en hebben aldaar een huurauto genomen. Anderhalve maand terug kregen wij een aangetekende zending met een herhaling van een verkeersboete, waarbij de boete van 83euro naar een bedrag over de 200euro is opgelopen.

Wij betwisten de boete niet. Wij hebben via mail wel aangehaald dat wij nooit de initiële boete hebben overhandigd gekregen en zo nooit de kans hebben gekregen om dit te betalen, noch te verweren. Als antwoord krijgen wij dat zij 6 maanden de tijd hebben om ons in kennis te stellen en halen een artikel uit hun verkeerswet aan. Hierbij heb ik vervolgens de lokale politie aldaar nogmaals via mail gecontacteerd. Maar zij blijven erop staan dat ik gewoon de boete betaal. De verhuurfirma betreft Goldcar. Deze hebben uiteraard geen kantoor in België en reageren niet op onze mail waarop ik de hele problematiek heb uitgelegd.

Wanneer ik tevens het adres nakijk op de aangetekende zending stel ik tevens vast dat de straatnaam verkeerd is geschreven en het huisnummer niet klopt. Waarschijnlijk is dit ook de oorzaak dat de eerste brief nooit is aangekomen... Op het proces-verbaal staat er ook een verkeerd adres aangegeven...Ook zijn wij nooit gecontacteerd door de verhuurfirma.

Ik sta op het punt om de boete gewoon te betalen en eventueel achteraf bij een volgende reis een kantoor van Goldcar aan te spreken, al zal dit waarschijnlijk niet veel uithalen... Hoe denken jullie hierover?

Mvg

Kevin

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
CityBird
Berichten: 459

#2 , 30 jun 2019 16:09

Kwam deze brief van de Italiaanse autoriteiten of is dit een administratieve kost die Goldcar aanrekent, twee totaal verschillende dingen.

mava105
Berichten: 19210
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 30 jun 2019 19:56

Om dergelijke zaken te vermeiden, neem je altijd beste een autoverhuurbedrijf dat een vertegenwoordiging heeft in ons land.. Heb zo al 2 x een probleem gehad met een huurwagen in het buitenland maar de zetel van dat bedrijf heeft een zetel op amper 2 km van mijn woning.
Iedere maal de zaak in mijn voordeel beklonken. En ook zeer gemakkelijk.

Reclame

Kevin1981
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#4 , 30 jun 2019 21:13

Deze brief kwam van de lokale politie van Venetië

CityBird
Berichten: 459

#5 , 01 jul 2019 06:48

Dan betaal je best. De kosten om dat in een of andere rechtbank in Italië te betwisten zijn veel hoger dan dat bedrag.

Terug naar “Andere”