Fout verkeersbord vermeld op gas-boete.

aloisnuyts@gmail.com
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Fout verkeersbord vermeld op gas-boete.

#1 , 17 nov 2020 09:05

Ik heb een gas-boete gekregen omdat ik met mijn kampeerwagen foutief verkeerd geparkeerd stond. Er is vermeld dat het was op een parkeerplaats met het verkeersbord E9b. Ik stond niet op een parkeerplaats met dit bord. Maar op een plaats aangeduid met E9d (voor bussen) omdat dit een plaats was waar de aangeduide parkeerruimte voldoende is. Deze plaats was enkele meters verwijderd van de andere parkeerplaatsen.
Kan ik op basis hiervan de boete aanvechten? Kan ik op basis van mijn vefweer alsnog een boete krijgen voor foutief parkeren?

LeenW
Berichten: 10097

#2 , 17 nov 2020 09:39

Dan gaat u zeggen dat u niet fout geparkeerd stond omdat u ergens anders fout geparkeerd stond. Principieel hebt u uiteraard een punt, maar praktisch gaat dit op hetzelfde neerkomen.

Inazuma
Berichten: 7026
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#3 , 17 nov 2020 09:53

Een parkeerovertreding aanvechten met de melding dat u een andere parkeerovertreding beging, is finaal niet zo'n geweldig goed argument ...

Maar bezwaarprocedure bij GAS-ambtenaar is zonder verder risico, u kan dus bezwaar aantekenen, en stellen dat er geen E9b staat op de bewuste plaats.
Wat er wel staat, laat u hen zelf uitvissen.

Als de GAS-ambtenaar nadien beslist dat u toch verkeerd geparkeerd stond, zou ik met dit argument NIET naar de politierechter trekken ...


E9d laat enkel parkeren toe van autoCARs, géén autoBUSsen ...
(Is ook bij De Lijn nog niet doorgedrongen)

Is uw camper officieel een (omgebouwde) autocar ?

Reclame

Sirkii
Berichten: 4197

#4 , 17 nov 2020 12:10

Zelfs als de camper een omgebouwde autocar is die gehomologeerd is als kampeerwagen dan mag u daar niet staan. Best betalen. Advies van I is GAS-ambetantenaartje pesten ;-)

Drone
Berichten: 2335
Locatie: st-niklaas

#5 , 17 nov 2020 13:17

Zelfs als de camper een omgebouwde autocar is die gehomologeerd is als kampeerwagen dan mag u daar niet staan. Best betalen. Advies van I is GAS-ambetantenaartje pesten ;-)
pesten zou ik dat niet noemen, men moet maar de correcte overtreding noteren.

als de GAS ambtenaar plots van overtreding veranderd komt dit ook niet goed over bij de politierechter.

maar het is vaak omgekeerd, GAS ambtenaar die de burger pest

zo heb ik met succes een GAS boete aangevochten voor een overtreding (parkeren op trottoir) die er geen was (auto stond op privé parking) en dit staat ook zo duidelijk in het vonnis

Terug naar “Andere”