Boete van de Gemeente

Rox_120915
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Boete van de Gemeente

#1 , 6 maand 6 dagen geleden (13 sep 2018 12:50)

Ik kreeg eind juli 2018 een boete op een parking aan de kust. Ik legde de invalidenkaart van mijn man zichtbaar op mijn dashboard. Maar toch kreeg ik een boete. Op de automaat stond dat invaliden enkel gratis konden parkeren indien we op de daarvoor voorziende plaats stonden...maar op de hele parking die zeer groot is waren 4 plaatsen...waar langparkeerders opstonden. Dat waren zelf vermoedelijk plaatsten van mensen die daar wonen. Dus als je geluk had kon je op dergelijke plaats staan en hoef je met een invalidenkaart niet te betalen anders wel??? Plus de 4 plaatsen bevonden zich heel ver van de plaats waar wij overnachten. Mijn man kan niet zover stappen. Ik heb de boete tot nu toe nog niet betaald dit principieel. Maar kreeg ondertussen al een herinnering. Het betreft een boete van de gemeente NIET van de politie. En ik stond op een parking waar het wettelijk mag. MOET IK DEZE BOETE BETALEN JA OF NEEN? EN ALS IK HET NIET DOE...WAT IK WEL VAN PLAN BEN. WAT KAN ER DAARMEE GEBEUREN? INDIEN DERGELIJKE VOOR DE RECHTBANK KOMT HEB IK DAN KANS OM DEZE BOETE KWIJTGESCHOLDEN TE WORDEN?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
LeenW
Berichten: 7943

#2 , 6 maand 6 dagen geleden (13 sep 2018 13:02)

Als het duidelijk aangegeven staat dat u enkel daar gratis mag parkeren, denk ik niet dat u er een zaak van kunt maken. Het is niet omdat u invalide bent, dat u overal gratis mag parkeren.

Inazuma
Berichten: 3941
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website

#3 , 6 maand 5 dagen geleden (14 sep 2018 00:52)

Vele gemeenten laten gehandicapten overal gratis parkeren in hun betalende / blauwe zones.
Maar kustgemeenten vaak niet ...

U bent niet de eerste, en vermoedelijk ook niet de laatste.
Hun retributiereglement vermeldt dat.
Het staat op de parkeermeters.

U maakt zéér weinig kans voor de rechtbank.
Bij veroordeling kost dit u meer dan 300 euro ... u betaalt ook de rechtsplegingsvergoeding van de advocaten van het parkeerbedrijf.

Reclame

Terug naar “Wegcode & Verkeersovertredingen”