Parkeren voor "garage"

StevenDS
Topic Starter
Berichten: 5

Parkeren voor "garage"

#1 , 18 jul 2014 14:36

Er wordt regelmatig voor mijn ouders hun garage geparkeerd.

Zij hebben hierover reeds geïnformeerd bij de politie. Daar kregen ze toen antwoord dat ze enkel iets konden ondernemen wanneer de eigen wagen zich effectief in de garage bevond en dus door het andere voertuig verhinderd werd om de garage te verlaten.

Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden om deze foutparkeerders te straffen?
Dient de politie een boete uit te schrijven + wegslepen. De eigenaars van de garage lopen nooit het risico om zelf sleepkosten te moeten betalen? Indien bestuurder toekomt na interventie politie, maar voor sleepdienst. Zijn de kosten voor de sleepdienst dan ook voor zijn rekening?

Bijkomend punt. Officieel is het geen garage, hoewel je dit langs buiten helemaal niet ziet. Mijn ouders hebben de zijgevel van de buur niet volledig overgekocht. Enkel de voorgevel is volledig dicht gemaakt met garagepoort in verwerkt. De zijkanten zijn open langs beide kanten en dak bestaat uit plastiek golfplaten.
Kan dit een reden vormen tot niet afdwingen parkeerverbod? Dit kan dan ook niet bekeken worden als oprit ipv garage?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Drone
Berichten: 3031
Locatie: st-niklaas

#2 , 18 jul 2014 20:44

dat een voertuig in de garage moet staan om een pv te laten opstellen is zever.

indien het onduidelijk is of het een garage (inrit eigendom) is, moet er op de poort zeker het gekende verbodsteken met de nr-plaat van het voertuig hangen.

als er nog eens iemand voor de garagepoort staat en de (lokale?) politie weigert pv op te stellen of langs te komen, hun naam en rang eens vragen, dit met betrekking tot melding bij comité p.

mocht er toch een agent langskomen en deze stelt inderdaad vast dat het voertuig in overtreding is en gaat over tot het takelen van dit voertuig, doch de bestuurder van deze wagen komt eerder terug, dan zal deze waarschijnlijk de verplaatsingskost voor de takelaar moeten betalen.

LeenW
Berichten: 12841

#3 , 18 jul 2014 22:18

Inderdaad zever, een garage is een garage, of er een voertuig in staat is van geen belang. Klacht indienen tegen de betrokken agenten als ze dit blijven weigeren.

Reclame

Franciscus
Berichten: 38603

#4 , 20 jul 2014 15:44

Zowel het in- als uitrijden dienen steeds mogelijk te zijn.
Dus alleen optreden om te kunnen buiten rijden kan niet. Er zijn trouwens al meerdere gemeenten veroordeeld wegens niet optreden.
Mocht de wagen niet in de garage kunnen en vb de inhoud gestolen van wagen/ betrokken bij ongeval komt de aansprakelijkheid van de gemeente in het gedrang.

Neem vb een zone met bewonerskaart en een bedrijfsvoertuig zonder vrijstelling want staat steeds in de garage.
Politie weigert op te treden en u kan nergens staan met de LV gezien geen bewonerskaart zonder betalen... zo hebt u kosten door het niet respecteren van de wettelijke bepalingen door de overheid.

Inazuma
Berichten: 9773
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#5 , 01 aug 2014 19:31

Zij hebben hierover reeds geïnformeerd bij de politie. Daar kregen ze toen antwoord dat ze enkel iets konden ondernemen wanneer de eigen wagen zich effectief in de garage bevond en dus door het andere voertuig verhinderd werd om de garage te verlaten.
Dit is klinkklare onzin.
De politie is STEEDS bevoegd om een PV op te stellen voor een foutief geparkeerd voertuig, en steeds bevoegd om het te laten takelen.

Lokale afspraken binnen een politiedienst zijn uiteraard ondergeschikt aan het KB wegcode en de verkeerswet.

Helaas bestaat er geen verplichting voor agenten om overtredingen te verbaliseren en te doen ophouden.


Uiteraard moet het om een herkenbare inrit gaan om een overtreder te kunnen laten wegslepen.
Anders is er geen overtreding.
Een oprit volstaat, hoeft geen garage te zijn.

erwin.H
Berichten: 48

#6 , 08 sep 2014 16:21

Enkel de auto met nummerplaat vermeld op de poort mag voor de garage parkeren.

Indien de eigenaar geen plaat op de poort hangt kan hij ook beboet worden.

Terug naar “Wegcode & Verkeersovertredingen”