Homologatie

Benster
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Homologatie

#1 , 05 apr 2019 09:32

Heb op een veiling een F150 van ford gekocht. Dus ,ja geen gelijkvormigheids attest bij. Daar begint het mee. Auto komt van nederland. Ik naar homologatie keuring 153€. 2 weken later een brief dat er in Wallonië ook een procedure loopt voor deze wagen. Toch moest ik 75€ betalen. Ik kreeg een negatief attest. Motor die erin ligt is niet origineel van Ford. Moest een attest voorleggen van ford om dat te bewijzen, ondanks het feit dat er in België 50 rondrijden. Dus uit Amerika pdf jes gekregen over de motor. Deze opgestuurd via mail. Kreeg een mail terug dat het dossiernr niet correct is. Dan denk je , ze spelen met mijn voeten.
Deze homologatie is gestart in 2016 en we zijn nu 2019, ik heb hen overspoeld met informatie over de wagen. De enige mails die ik krijg van het ministerie zijn de bevestigingsmails van mijn mails. Als ik na mijn vakantie nog geen nieuws heb ga ik juridische stappen overwegen. Hoe ga ik het beste te werk?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
denlowie
Berichten: 15266
Juridisch actief: Nee

#2 , 05 apr 2019 09:41

Tegen wie gaat u stappen ondernemen ??

Tegen de veiling?
Dan lees je best eens de voorwaarden van deze veiling !!!
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Benster
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#3 , 05 apr 2019 11:13

Tegen het ministerie van mobiliteit, de rest is allemaal in orde . Ze proberen om geen validatieattest te moeten uitgeven. Papieren zijn in orde en auto ook 100% Ford. Wat is het probleem? Iemand inhuren om hem te homologeren kost 2900€ , wil ik er niet voor ophoesten.

Reclame

mava105
Berichten: 19388
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 05 apr 2019 11:29

Iemand inhuren om hem te homologeren kost 2900€ , wil ik er niet voor ophoesten.
En procedure met advocaat kan u een veelvoud kosten.

denlowie
Berichten: 15266
Juridisch actief: Nee

#5 , 05 apr 2019 11:52

Het is niet omdat je gelijk heeft dat je ook je gelijk op de rechtbank krijgt !

Waarom ga je niet eens tot bij een grote invoerder van tweede hands wagens, zij weten perfect hoe je het moet doen, het is hun stiel !
Vraag hun dit eens beleefd meestal gaan ze u dit zeggen !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Benster
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#6 , 06 apr 2019 13:21

Ben maar een normale man maar als ik een wit papier zie , dan is dat papier toch wit. Of niet?

Sirkii
Berichten: 3952

#7 , 06 apr 2019 19:32

Die in Nederland gekochte F150 is dus nooit in Nederland ingeschreven geweest. De europese homologatieregels verschillen van de amerikaanse...

Die 50 F150 s met dezelfde niet-Ford motoren zijn waarschijnlijk gehomologeerde met de Ford motor die achteraf (onwettig) omgebouwd werden. Verzekeringtechnisch kan je hier mee in de problemen komen.

Keuring past de regels toe: motorombouw kan mits akkoord van de invoerder/fabricant die je dan de nodige attesten bezorgt om m correct in te schrijven (juiste cilinderinhoud, juist vermogen, ...). De meeste fabricanten doen dit niet.

Mogelijks is die homologatie voor 2.900€ een omweg via een buurland waar individuele homologaties vlotter verlopen dan in Belgie (V-keuring in UK of TUV keuring in Duitsland).

Reactie onder voorbehoud omdat mogelijks relevante info ontbreekt.

Benster
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#8 , 07 apr 2019 10:12

Auto is 100% origineel, zelfs promotie film op YouTube, dokumentatie van ford zelf verkregen ,waarin staat dat het om ik citeer " OEM manufacture option" gaat,

Sirkii
Berichten: 3952

#9 , 07 apr 2019 22:12

Als Ford zegt dat die OEM motor ok is dan mag er toch geen probleem zijn voor Ford België om een attest van motorombouw te bezorgen ...

Benster
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#10 , 17 apr 2019 12:45

Ben nog steeds bezig met mijn f150 te homologeren. Heb gemaild naar Jan en alleman. Niemand wil op papier zetten dat er een originele motor inzit , wat dus wel het geval is. Ze vragen me bij de homologatie dienst een attest van de constructeur. Die zit in Amerika en is niet thuis. Mijn vraag luid als volgt. Is een brochure met alle gegevens van de wagen ook een attest of een gelijkwaardig dokument van de constructeur?

basejumper
Berichten: 3485
Locatie: Diest

#11 , 17 apr 2019 13:00

Beste

Een brochure is wat mij betreft niet gelijkwaardig aan een attest. Een brochure kan je zelf ergens gehaald/gevonden/gekregen hebben. Daar staat ook geen specifieke vermelding op naar chassisnummer of identificatienummer van jouw motor. Op een attest van de constructeur staat dat wel...
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Sirkii
Berichten: 3952

#12 , 17 apr 2019 17:57

Een nieuw draadje lost je oud probleem niet op... Je hebt een attest van de invoerder nodig of zal ws via het buitenland moeten gaan. Zie ander draadje.

Benster
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#13 , 18 apr 2019 19:16

Blijven aandringen bij het Vlaams en Waals ministerie van mobiliteit , zodanig dat ze het keuringsstation in Schaarbeek waar de eerste homologatie keuring plaatsvond met de vinger wijzen. Zij zouden verkeerde informatie doorgegeven hebben naar het Waals bureau. Ben ernaartoe gegaan met al mijn papieren ,brochures en Ford documenten. Volgens hen is het dan weer de fout van de RDW in Nederland die hen verkeerde info heeft doorgestuurd. Dus de persoon van de autokeuring gaat nu de juiste gegevens doorsturen naar de Waalse afdeling en misschien heb ik dan nog dit jaar voor kerstmis mijn PVG nummer. Laat ons hopen , heeft lang genoeg geduurd.

Terug naar “Wegcode & Verkeersovertredingen”