Pagina 1 van 1

Doktersbriefje

Geplaatst: 1 jaar 4 dagen geleden (13 jun 2018 15:31)
door Blackwolves01
Mag een dokter iemand direct 2 wekken thuis schrijven want ik dacht altijd dat een dokter moest beginnen met 1 week een als het dan nog ni beter is verlengen naar 2 wekken of hoe werkt dat juist

Re: Doktersbriefje

Geplaatst: 1 jaar 4 dagen geleden (13 jun 2018 15:46)
door eylis
Het zou wel heel vreemd zijn dat de wetgeving zich zou moeien met een regelgeving over de diagnose die een dokter stelt. Een dokter bepaalt in eer en geweten hoeveel ziekterust een patient nodig heeft om te herstellen. Indien dat 3 weken zouden zijn, zou dat dus betkenen dat je je 3 X bij de dokter moet aanbieden om vast te stellen wat de dokter al van meetaf aan wist: dat je nog niet genezen bent. De dokters komen nu al niet rond om hun patienten te verzorgen. Maar bovendien en dat is het belangrijkste wel misschien: Er zijn tal van aandoeningen waarvan een patient gewoonweg méér dan 1 week erg besmettelijk is bij normaal contact. Als je bij de eerste diagnose TBC hebt, dan heb je die 2 weken later nog....Dus neen: dat verhaal klopt van geen kanten.

Re: Doktersbriefje

Geplaatst: 1 jaar 4 dagen geleden (13 jun 2018 15:47)
door Didymus
Natuurlijk mag dit. Als iemand een serieuze infectie oploopt of een zwaar ongeval heeft, dan is die met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet hersteld na een week.

Als de werkgever hieraan twijfelt staat het hem vrij een controlearts te sturen.

Re: Doktersbriefje

Geplaatst: 1 jaar 4 dagen geleden (13 jun 2018 19:04)
door denlowie
Iemand die zijn twee benen breekt zal na 1 week wel niet gaan werken, die beginnen met 2 maand voor te schrijven, en zoal aangehaald TBC dit is nu 4 maanden minimum dat men voorschrijft, waar haal men dit uit 1 week ?

Ik heb 100% weet van nog veel erger, maar zal dit hier maar niet schrijven want er zou terug kritiek opkomen dat dit niet gaat, maar weet het en heb bewijzen zelfs ongelooflijk en goedgekeurd door het ziekenfonds.en voorgeschreven door een gewone huisarts !!

Re: Doktersbriefje

Geplaatst: 1 jaar 4 dagen geleden (13 jun 2018 19:23)
door Floes
Wat bedoel je met die laatste alinea? Want ik snap er niets van...