Doktersbriefje

Blackwolves01
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Doktersbriefje

#1 , 13 jun 2018 15:31

Mag een dokter iemand direct 2 wekken thuis schrijven want ik dacht altijd dat een dokter moest beginnen met 1 week een als het dan nog ni beter is verlengen naar 2 wekken of hoe werkt dat juist

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7678

#2 , 13 jun 2018 15:46

Het zou wel heel vreemd zijn dat de wetgeving zich zou moeien met een regelgeving over de diagnose die een dokter stelt. Een dokter bepaalt in eer en geweten hoeveel ziekterust een patient nodig heeft om te herstellen. Indien dat 3 weken zouden zijn, zou dat dus betkenen dat je je 3 X bij de dokter moet aanbieden om vast te stellen wat de dokter al van meetaf aan wist: dat je nog niet genezen bent. De dokters komen nu al niet rond om hun patienten te verzorgen. Maar bovendien en dat is het belangrijkste wel misschien: Er zijn tal van aandoeningen waarvan een patient gewoonweg méér dan 1 week erg besmettelijk is bij normaal contact. Als je bij de eerste diagnose TBC hebt, dan heb je die 2 weken later nog....Dus neen: dat verhaal klopt van geen kanten.

Didymus
Berichten: 1956

#3 , 13 jun 2018 15:47

Natuurlijk mag dit. Als iemand een serieuze infectie oploopt of een zwaar ongeval heeft, dan is die met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet hersteld na een week.

Als de werkgever hieraan twijfelt staat het hem vrij een controlearts te sturen.
"sowieso" schrijf je zo.

Reclame

denlowie
Berichten: 15197
Juridisch actief: Nee

#4 , 13 jun 2018 19:04

Iemand die zijn twee benen breekt zal na 1 week wel niet gaan werken, die beginnen met 2 maand voor te schrijven, en zoal aangehaald TBC dit is nu 4 maanden minimum dat men voorschrijft, waar haal men dit uit 1 week ?

Ik heb 100% weet van nog veel erger, maar zal dit hier maar niet schrijven want er zou terug kritiek opkomen dat dit niet gaat, maar weet het en heb bewijzen zelfs ongelooflijk en goedgekeurd door het ziekenfonds.en voorgeschreven door een gewone huisarts !!
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Floes
Berichten: 116

#5 , 13 jun 2018 19:23

Wat bedoel je met die laatste alinea? Want ik snap er niets van...

Terug naar “Andere”