Riziv controle

Jimmy323
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Riziv controle

#1 , 01 jun 2018 19:43

Ben maandag naar Riziv geweest na 5jaar invaliditeit heb ik vrijdag aangetekend brief gekregen dat ik terug arbeidsgeschikt ben.noghtans moest ik volgende maand opereren van mijn hand daar hebben ze geen rekening mee gehouden had een zware ongeluk gehad vijf jaar geleden daardoor werd ik invalide..in controle werd ik helemaal belachelijk gemaakt moest halfnaakt voor 3dokters staan met een boxershort moest ik vanalles doen bukken liggen enz nadet ze mij gecontroleerd hebben en wetende dat ik operatie had volgende maand werd ik arbeidsgeschikt verklaard wat kan ik hieraan doen..en mijn vraag was doen ze dat bij iedereen halfnaakt oefeningen laten doen dat vond ik vernederend en ze waren helemaal niet vriendelijk en lieten je bijna niet uitpraten alles wat je zei was in hun ogen niet waar of kreeg je als antwoord ja ja maar dit dat.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Sirkii
Berichten: 3868

#2 , 01 jun 2018 19:50

Die controles zijn inderdaad niet opbeurend en de aanpak van de controleartsen veelal botweg grof. Heb er gelukkig zelf nog niet mee te maken gehad doch wel al verhalen gehoord die weinig opbeurend zijn.

Wat je moet doen is naar je behandelende arts gaan (of huisdokter) om medisch gestaafd die beslissing aan te vechten.

mava105
Berichten: 19208
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 01 jun 2018 20:17

Die controleartsen zien dagelijks pogingen tot fraude, en zijn daarom uiterst wantrouwig.
Voor welk lichaamsdeel ben je mindervalide ? Indien aan uw benen, en je wordt geopereerd aan aan de hand, dan ben je voor hen niet meer mindervalide.

Reclame

jef007
Berichten: 1233

#4 , 01 jun 2018 21:50

u uitkleden voor een controlearts is toch niet vernederend!

mava105
Berichten: 19208
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 02 jun 2018 10:03

TS is blijkbaar nooit in het leger gewest. Tijdens de 3 dagen op het Klein Kasteeltje stonden we daar met een paar 100 man in onze onderbroek, en dat voor zeker 1 uur, en verschenen we voor een tafel met zeker 5 artsen, waar je dan ook nog eens die onderbroek moest naar omlaag doen. (terwijl de 100 andere op uw rug zaten te kijken)

katwezel
Berichten: 362

#6 , 02 jun 2018 10:39

Het zelfstandig uitkleden behoord reeds in de beoordeling van de artsen en kan gevolgen hebben in hun besluitvorming

denlowie
Berichten: 15206
Juridisch actief: Nee

#7 , 02 jun 2018 11:12

Ik heb eens bij reuma specialisten geweest in de UZ voor mijn polsen en handen en dit was ook zo tot de sokken toe moet je bij een reumatoloog uit doen, daar dit geen solaas bracht ging ik naar Fysische geneeskunde net het zelfde ook de sokken eraf !
Dit zal normaal zijn zeker !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

jefke007
Berichten: 1591

#8 , 02 jun 2018 22:53

het feit dat je volgende maand geopereerd wordt, daar mogen/moeten ze nu geen rekening mee houden.

Zodra je effectief WEL geopereerd wordt, doe je opnieuw een aangifte van arbeidsongeschiktheid vanaf de datum van operatie

je kan beroep tegen hun beslissing aantekenen bij de arbeidsrechtbank, en zoals in de wetgeving voorzien is kan je laten inschrijven bij de rva in afwachting van de uitspraak van de arbeidsrechtbank, maar zodra je geopereerd wordt doe je zeker opnieuw een aangifte van arbeidsongeschiktheid, want daar kunnen ze geen spel tussenkrijgen

Terug naar “Andere”