Pagina 1 van 1

Na terug betaling RVA toch nog Arbeidsrechtbank

Geplaatst: 28 mar 2011 19:32
door Koen Vdb
Hoi

Ik hoop dat iemand van jullie een beetje goede raad heeft. Ik zal een lang verhaal kort maken.

Ik ben in mijn leven 2 keer werkloos geweest. Ik ben zelfstandige in bijberoep en wist niet dat ik dit moest aangeven op de werkloosheidsdienst. Dit heeft men mij de 2de keer pas verteld bij de vakbond en toen heb ik hier wel aangifte van gedaan. Omdat dit niet gebeurd is de eerste keer ben ik op verhoor moeten komen bij de RVA.

Uiteindelijk heeft de RVA een uitspraak gedaan, dat ik alle uitkeringen van de eerste periode moest terug betalen. Dit is een bedrag van meer dan 12 000 euro. Dit betaal ik nu in stukken terug. En dat ik voor de 2de periode geschorst ben. Dat is nog niet zo'n ramp want ik had vrij snel een andere job.

Nu kreeg ik gisteren nog eens een dagvaarding in de bus dat ik voor de arbeidsrechtbank moet komen. Dus ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Heb ik recht op een advocaat van de vakbond? Word ik 2 keer gestraft voor het zelfde feit?

Kunnen jullie mij hier bij helpen?

Re: Na terug betaling RVA toch nog Arbeidsrechtbank

Geplaatst: 28 mar 2011 22:50
door Franciscus
En wat was uw straf tot hiertoe??? het terugbetalen van gelden waar u geen recht op had?? neen hoor u zal voor de arbeidsrechtbank moeten komen om buiten de teruggave een boete tot gevangenisstraf en schadevergoeding te krijgen wegens sociale fraude...
Lijkt me logisch. en ja u kan uw vakbond inschakelen.

Re: Na terug betaling RVA toch nog Arbeidsrechtbank

Geplaatst: 30 mar 2011 03:05
door xena
neen hoor u zal voor de arbeidsrechtbank moeten komen om buiten de teruggave een boete tot gevangenisstraf
een gevangenisstraf !!! zal dan via arbeidsauditeur naar rechtbank van eerste aanleg moeten gaan , lijkt mij wat ver gezocht voor een dergerlijk dossier

Re: Na terug betaling RVA toch nog Arbeidsrechtbank

Geplaatst: 06 apr 2011 10:02
door JPV
wordt nochtans zo gedaan als de persoon het minnelijke voorstel (dat er normaal gezien komt) niet aanvaardt.