kinderrecht bij alcooholgebruik van moeder

kitty3663
Topic Starter
Berichten: 3

kinderrecht bij alcooholgebruik van moeder

#1 , 06 nov 2010 07:59

Mijn vriend is 7 jaar geleden gescheiden van zijn ex-vrouw, en betaald sinddien 200 EURO per kind ten laste . Hij heeft daar geen enkel probleem mee , vermits het is voor de kinderen. Toen waren het er 3 ...dan nog 2 met de indexen ......ondertusse is één van de 2 afgestudeerd , maar zit met een groot probleem......namelijk dat de moeder nooit het inschrijvingsgeld heeft betaald van de hoge school en dat ze haar diploma niet kan verkrijgen.....En ja de vader gaat deze btalen .....alsook de universiteit van de jongste die voor verleden jaar en dit jaar niet betaald is.
Wat kan hij doen ? om het geld terug te krijgen , aangezien ze vol schulden zit (ze heeft ongever 1800 EURO wedde, het kindergeld en de alimentaite) betaald al maanden haar huur niet, internet is afgezet , er is ook kwestie van vervalsing papieren bij de notaris , waar nog geld vastzit van het verkoop van het huis ....waar zij het recht had in te wonen , en na twee jaar in beslag genomen door de bank wegens niet betaling van de kredieten......

Het grote feit is dat ze de hele dag , en nachten constant dronken is (minimum 3 flessen wijn per dag) , en zich gewoon niet met de kinderen bezighoudt.

Kunnen de kinderen hun moeder hiervoor doen vastzetten voor behandeling, of het nodige doen bij een rechtbank hiervoor? Of eventueel de vader ? En hoe kan het eventueel verder gaan dat de kinderen het kindergeld voor zich kunnen aanvragen, en mijn vriend is ook bereid (zeker weten) het alimentatie direct aan de kinderen te geven, of eventueel de kinderen thuis op te nemen......

alvast bedankt voor reactie hierop

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Tope
Berichten: 919

#2 , 06 nov 2010 09:47

'namelijk dat de moeder nooit het inschrijvingsgeld heeft betaald van de hogeschool en dat ze haar diploma niet kan verkrijgen...'
'alsook de universiteit van de jongste die voor verleden jaar en dit jaar niet betaald is'

Studeren aan universiteit of hogeschool zonder inschrijvingsgeld te betalen? Dat kan ik niet geloven. Hoe hebben zij dan mogen deelnemen aan de examens?

JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#3 , 06 nov 2010 22:30

afaik kan men niet weigeren dat iemand aan examens deelneemt bij niet-betaalde facturen. Is alvast ergens een rel over geweest (al was dit dan in het middelbaar, dacht ik).

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 07 nov 2010 11:01

“Art.2.De beschermingsmaatregelen mogen, bij gebreke van enige andere geschikte behandeling, alleen getroffen worden ten aanzien van een geesteszieke indien zijn toestand zulks vereist, hetzij omdat hij zijn gezondheid en zijn veiligheid ernstig in gevaar brengt, hetzij omdat hij een ernstige bedreiging vormt voor andermans leven of integriteit...”(26 JUNI 1990. - Wet betreffende de bescherming van de persoon van de geesteszieke).

Ik ga ervan uit dat de kinderen meerderjarig zijn,zodat ze zich kunnen vestigen waar ze willen.

“Art.1320.De vorderingen tot toekenning...of afschaffing...van de uitkering tot levensonderhoud kunnen worden ingesteld bij een verzoekschrift, dat de eiser persoonlijk of door zijn advocaat aan de (vrede)rechter moet aanbieden.”(Ger.W.=Gerechtelijk Wetboek).

U of de kinderen kunnen dus vorderen de betaling van onderhoudsgeld voor de kinderen aan de moeder af te schaffen en ze toe te kennen aan u of aan de kinderen zelf.

Ga naar de griffie en vraag daartoe een papieren formulier. U kan dit verzoekschrift in principe indienen zonder advocaat. Desnoods kopieert u de tekst van art.1034ter Ger.W. en gebruikt u deze als invulformulier,mits omzetting in briefvorm.

“Art.69.§ 1. De kinderbijslag...worden betaald aan de moeder...Als een van de ouders de opportuniteit betwist van de betaling van de kinderbijslag op grond van de bepalingen van het derde en het vierde lid, kan hij de arbeidsrechtbank vragen hemzelf als bijslagtrekkende aan te wijzen, in het belang van het kind. Die aanwijzing heeft uitwerking de eerste dag van de maand na de maand waarin de beslissing van de rechtbank betekend is aan de bevoegde kinderbijslaginstelling...(19 DECEMBER 1939. - Samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Franciscus
Berichten: 39712
Juridisch actief: Nee

#5 , 13 nov 2010 15:03

Wet op de geestelijk gezondheid is werkelijk voor de geestestoestand (psychose) en zo

Een uitzondering syndroom van Korsakov .. dus verwelking van de hersens door overmatig drankmisbruik.

Meerderjarig ekinderen kunnen wonen waar ze willen en kunnen hun kindergeld bij wijze van spreken zelf ontvangen.

Ouders zijn wel verplict in te staan voor onderhoud tot ze hun studies beëindigd hebben.

Wat de moeder betreft: neem eens contact op met de sociale dienst van de gemeente of van het ocmw
Idereen kan een aanvraag indienen tot opname collocatie via vrederechter

Politie komt enkel tussen als het dringend is dus een onmiddellijk gevaar voor zichzelf en voor derden.
PV opgesteld door OGP van politie in opdracht van pdK

Terug naar “Andere”