Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Ringo01
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Ziektedagen

#1 , 5 maand 4 dagen geleden (16 mei 2018 13:10)

Ik ben tewerkgesteld aan de Vlaamse overheid waar we een ziektecontingent van 666 werkdagen hebben. Ik ben bijna zeventien jaar in dienst en ben een jaar en vijf maanden ziek geweest. Ik ben sedert 1 april opnieuw 50 % aan het werk en had de intentie om op 1 Juni opnieuw voltijds aan het werk te gaan. Ik werd pas verleden week opgeroepen bij Mensura die me de toelating gaf om tot 31 Mei verder deeltijds te werken. Ik moet me echter binnenkort terug aanbieden voor controle.
Vraag: kan Mensura me verplichten wegens medische redenen mijn overblijvende ziektedagen ( 304 dagen) op te nemen, waarschijnlijk met de bedoeling om me nadien op disponibiliteit te zetten.
Indien men mij na opname van mijn ziektedagen op disponibiliteit plaatst wat heb ik dan nog van inkomen..?

eylis
Berichten: 7134

#2 , 5 maand 4 dagen geleden (16 mei 2018 15:08)

Ik meende dat een adviserend geneesheer adviseert. Als u besluit dat u wél weer kan werken, kan men dat niet verbieden. Wat zegt uw persoonlijke dokter?

Ringo01
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 5 maand 4 dagen geleden (16 mei 2018 19:39)

Volgens mijn dokter ben ik genezen en geschikt om te werken... zo voel ik me ook.. maar men wil me blijkbaar beletten om mijn dienst te hervatten.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”