Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Marieeeeeeee
Topic Starter
Berichten: 1
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

Ziekte voor aanvang nieuwe job

#1 , 1 jaar 2 maand geleden (20 apr 2017 21:25)

Na het contacteren van mijn huidige werkgever, mijn mutualiteit en de hulpkas voor werklozen, richt ik mij tot dit forum in de hoop een oplossing te vinden. Ik licht kort mijn situatie toe.

Ik werk sinds 1/6/2015 half tijds als statutair ambtenaar voor een OCMW.
In februari solliciteerde ik voor een voltijdse job bijeen ander OCMW op een andere dienst. Hier zou ik op 1 mei starten. In plaats van mijn ontslag te geven werd mij aangeraden om een jaar onbetaald verlof aan te vragen (blijkbaar de normale procedure als ambtenaar). Dit werd ook goedgekeurd.

Jammer genoeg ben ik tijdens mijn laatste maand (nu april) ziek geworden. Op 31/3 werd ik opgenomen op de spoed. Nu hebben de artsen beslist dat ik op 1 mei al zeker niet kan starten op mijn nieuwe job, ze gaan ervan uit dat ik zeker 6 maand werkonbekwaam ben.

Het grote probleem is nu dat ik blijkbaar geen recht heb op een uitkering? Niet van het ziekenfonds omdat mijn onbetaald verlof ingaat op 1/5. Niet van de hvw omdat ik als statutair ambtenaar niets heb opgebouwd.... dus zelfs als mijn arts mij ontslaat wegens medische reden heb ik geen recht op uitkering volgens mijn huidige werkgever. Ook zeggen ze dat de procedure om mij medisch te ontslaan als vaste noemde onmogelijk is.... Ik heb hen gevraagd of ze mijn onbetaald verlof ongedaan willen maken, maar aangezien ik statutair ben val ik niet op de mutualiteit maar moeten zij dit bekostigen.... wat ze niet zien zitten om budgettaire redenen. Ze willen mijn onbetaald verlof ongedaan maken als ik teken om 6 maand ouderschapsverlof op te nemen... maar dan heb ik een uitkering van 330 euro en ben ik mijn ouderschapsverlof kwijt voor ziekte??
Ik heb wel een raadsbeslissing met mijn aanstelling in Het andere OCMW vanaf 1/5 maar hier kan ik momenteel ook helemaal niet starten.

Dus richt ik mij tot dit forum in de hoop dat iemand mij kan helpen. Ik besef dat dit een uitzonderlijk dossier is, maar ik kan me niet voorstellen dat ik op niets recht heb.

Zou mijn ontslag geven bij mijn huidige werkgever (waar ik ook niet wil terugkeren) kunnen helpen om recht te hebben op iets?
Alvast bedankt

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”