belangrijke vraag voor personeel bedrijf

pdc
Topic Starter
Berichten: 68

belangrijke vraag voor personeel bedrijf

#1 , 18 sep 2007 12:22

Er zijn 3 intercommunale elektriciteitsbedrijven:(Limburg), (Antwerpen)en (Vlaanderen). Er werd nu een nieuw bedrijf opgericht waarin deze bedrijven participeren. Het nieuwe bedrijf heet en is een privaatrechterlijk !!! bedrijf.
Nu de vragen:
1. Iedere werknemer van deze bedrijven heeft een arbeidsovereenkomst van zijn desbetreffende bedrijf, er worden nu regelmatig documenten voorgelegd om te ondertekenen met "werknemer van " Kan dit wettelijk???
2. De voertuigen zullen het opschrift dragen "" Mag dit wettelijk, rondrijden met een andere bedrijfsnaam???
3. Op de kledij komt eveneens te staan "" Moet men niet de naam dragen van het bedrijf waarvoor men werkt???

wat zijn de wettelijke bepalingen en artikels over dit toch wel eigenaardige fenomeen?
Als je thuis een arbeidsovereenkomst hebt met bijvoorbeeld (zuivere intercommunale) kan het wettelijk toch niet dat je voortaan werknemer bent van een privaatrechterlijk bedrijf .

Wie heeft hier een gepast antwoord op...
Laatst gewijzigd door pdc op 03 okt 2007 12:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
pdc
Topic Starter
Berichten: 68

#2 , 19 sep 2007 22:54

bestaan hier geen wetteksten over???

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 20 sep 2007 10:29

“Art.1134.Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet.Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun wederzijdse toestemming of op gronden door de wet erkend...”(Burgerlijk Wetboek).

Een arbeidsovereenkomst wordt in principe intuitu personae(=omwille van de persoon) afgesloten.(Arbh.Antwerpen AR2003-0451,15 april 2005).

Dit houdt in dat de contractanten niet door een andere persoon kunnen vervangen worden zonder wederzijds akkoord.

7 JUNI 1985. _ Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 32 bis gesloten op 7 juni 1985 in de Nationale Arbeidsraad, betreffende het behoud van de rechten van de werknemers bij wijziging van werkgever ingevolge de overgang van ondernemingen krachtens overeenkomst en tot regeling van de rechten van de werknemers die overgenomen worden bij overname van activa na faillissement

‘Er werd nu een nieuw bedrijf opgericht waarin deze bedrijven participeren.’ houdt niet in dat dit PARTICIPEREN een overgang van onderneming is krachtens overeenkomst in de zin van NAR-CAO 32bis.Onderzoek dit echter.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

pdc
Topic Starter
Berichten: 68

#4 , 01 okt 2007 17:35

nu wordt door sommigen (blijkbaar juristen van het bedrijf)gesteld dat een privaatrechterlijk bedrijf wel 3 intercommunales mag aansturen..???Zou ik ten zeerste betwijfelen..iedereen van het personeel moet met andere benamingen op zijn voertuig rondrijden, moet kledij dragen met een vreemde firmanaam(arbeidsovereenkomst zegt toch voor welke firma je werkt dacht ik), badges met andere firmanaam..kan dit dat dit indruist tegen elke vorm van eerlijke en correcte bedrijfsvoering...kan men, weigeren de nieuwe firmanaam te gebruiken???? Wat met de huidige arbeidsovereenkomst???

Terug naar “Andere”