Den Lowie, ik denk dat de beperking van twee dagen na mekaar enkel geldt in combinatie met een reguliere tewerkstelling, waar een minimum van 4/5de is voorzien.
De term extra is specifiek voor de horecasector (PC nr. 302).
Een extra is een gelegenheidswerknemer in de horecasector
die voor een maximumduur van 2 opeenvolgende dagen bij dezelfde werkgever in dienst genomen wordt en voor deze tewerkstelling verbonden is met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur of met een arbeidsovereenkomst gesloten voor een duidelijk omschreven werk.
In principe worden deze werknemers, die geen deel uitmaken van het permanente personeel, door de werkgever ingezet op piekdagen of voor de uitvoering van een uitzonderlijk werk.
Algemeen wordt echter aangenomen dat de arbeid van een extra occasioneel, tijdelijk en onregelmatig is.
De extra moet op dezelfde wijze bezoldigd worden als het vast personeel dat dezelfde functie uitoefent.
En zoals alles in de horeca geldt een sociaal gunstregime voor de gelegenheidsarbeid in de horecasector., maximum 50 dagen per kalenderjaar voor de werknemer; en 200dagen voor de werkgever.
De RSZ is 8,22 EUR/uur in het geval van een Dimona-uren; elk begonnen uur telt voor een volledig uur, met een maximum van 49,32 EUR per dag dus X 6 uren
Maar een extra moet in een speciaal register
Register voor werktijdregeling ingeschreven worden om zijn uren te junnen controleren.
Word ook veel misbruik van gemaakt, en men is beter af met de flexi-jobs
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.