Werkloos zonder uitkering - wat nu?

hanneds
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Werkloos zonder uitkering - wat nu?

#1 , 8 maand 1 week geleden (10 okt 2018 12:47)

Hallo iedereen,

Ik kreeg vandaag te horen dat ik voor 'onbepaalde tijd' ben uitgesloten van een werkloosheidsuitkering. Omdat ik al sinds 1 februari van mijn spaargeld leef, is dit best een zware tegenslag.
Ik voel me enorm in de steek gelaten door ons systeem, zeker omdat ik absoluut niet van kwade wil ben, heel graag een leuke job wil vinden en daar elke dag zoveel moeite voor doe :(
Los van mijn rekeningen betalen, kan ik zonder uitkering ook geen aanspraak doen op verlaagde tarieven of speciale voordelige werkstatuten.
Enig idee wat mijn opties nog zijn?
Ik kan nog heel even op mijn spaargeld verder leven, maar ik vind het een zielig idee dat ik moet blijven putten uit spaargeld tot ik aan de grond zit en er voor mensen als ik blijkbaar geen sociaal vangnet is.

Hopelijk zijn er hier mensen die misschien nog een alternatief weten.


Voor de geïnteresseerden een situatieschets:
1 februari 2018 ben ik zelf weggegaan bij mijn vaste job omdat ik zwaar afstevende op een volledige burn-out. Ik wilde dit voorkomen door zelf tijdig weg te gaan (domme fout nummer 1 - de ziekenkas had voordeliger geweest en het zou toch niet lang meer geduurd hebben). Ik heb te lang gewacht met mijn uitkeringsaanvraag (fout 2) en toen ik eindelijk een beslissing kreeg van 8 weken schorsing, had ik nét een contract getekend voor een leuke job. Ik kon dus uiteraard geen aanspraak meer doen op de uitkering want ik had ondertussen werk. De job bleek helaas verschrikkelijk te zijn. Over de inhoud werd gelogen en er werden allerlei niet-afgesproken taken van mij verwacht terwijl het bedrijf zelf niet te vertrouwen was. Ik ging er dus weg omdat ik niet weeral een geestdodende job wilde doen (fout nr. 3?). Deze keer meteen een uitkering aangevraagd en deze wordt nu dus voor onbepaalde duur niet toegekend. Sinds februari heb ik 76 sollicitaties gedaan binnen mijn diploma's maar niet binnen mijn werkervaring - daarom heb ik ondertussen ook een 10-tal bijscholingscursussen gedaan. Maar van carrière veranderen na ochot 6 jaar werkervaring is blijkbaar onmogelijk...

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.