Na 28 dagen uitgeschreven .... geen 344 dagen in afgelopen 18 maand ... wat dan ?

Spc76
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Na 28 dagen uitgeschreven .... geen 344 dagen in afgelopen 18 maand ... wat dan ?

#1 , 8 maand 2 weken geleden (06 aug 2018 17:29)

Hey beste forummers ...

Kleine situatieschets : ik ben langdurig werkzoekende ... de laatste twee jaar mocht ik van de VDAB voorbereidingen treffen om mn eigen zaak te beginnen. (Maw met goedkeuring van hun) Echter door fatale ziektes van andere personen waar samenwerkingen mee voorzien waren gaat dit plan niet door. Met extreem veel frustratie bij mij tot gevolg omdat ik hier zolang voorbereidingen voor trof (materiaal verzamelen en dergelijke, contacten leggen, business plan opmaken etc) ...
Nu met spijt in het hart geef ik dat plan op ... jammer genoeg kan het niet anders.. en zoek ik dus werk.
Na een paar telefoontjes her en der zou ik direct kunnen beginnen bij een firma/interim maar met dagcontracten ...
Meestal probeer ik zoveel te redeneren prepare for the worst, hope for the best ...
Stel ik zeg ja voor dit werk (met dagcontracten, enkel voor den brode, 0,0 affiniteit met wat ik bezig was op te starten) en ik zit boven mn 28 gewerkte dagen en dan pats boem, *stel* ik moet niet meer komen ... dan ben ik uitgeschreven bij de VDAB maar dan kom ik niet aan mijn 344 gewerkte dagen in de afgelopen 18 maand.
A) Wat dan ?
B) zijn er mogelijkheden om dit tegen te gaan ? Bv 3 weken met dagcontracten werken, desnoods uit pure wanhoop een weekje A op mn kaart te zetten, weer 3 weken werken etc om zo toch maar niet uitgeschreven te worden en op termijn aan mijn 344 dagen te komen
C) die 28 dagen worden die aaneengesloten gerekend of worden alle dagen samen geteld tot het er 28 zijn (bv over een periode van 3 maand) en wordt je dan pas uitgeschreven ?

Mvg,

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Mijngebruikersnaam
Berichten: 40
Juridisch actief: Nee

#2 , 8 maand 1 week geleden (13 aug 2018 12:10)

Ik heb geen idee waar jij een probleem verwacht,

Jou 344 dagen in de afgelopen 18 maand dienen om voldoende arbeidsdagen te bewijzen om aanspraak te maken op dopgeld.

Uit jou bericht leid ik af dat jij momenteel recht hebt op dopgeld, dus stel dat je ergens kan beginnen dan gaat dat contract er nooit voor zorgen dat jij plots niet meer genoeg gewerkt hebt. Heb je +28 gewerkt, en stopt het contract, gewoon terug inschrijven bij VDAB.

Wat kan wel: Als je +28dagen hebt gewerkt gaat men bij je volgende aanvraag voor dopgeld, wel kijken of je onvrijwillig werkloos bent (maw niet zelf ontslag genomen hebt of door eigen schuld ontslagen bent geweest)

Reclame

Terug naar “Werkloosheid”