arbeidsongeval oneens met consolidatie en 9%: en nu

JohannaD
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

arbeidsongeval oneens met consolidatie en 9%: en nu

#1 , 15 nov 2018 21:22

Dag,

Mijn vriend heeft 30/12/2016 een arbeidsongeval gehad, met 2 breuken tot gevolg. Een breuk genas snel. De tweede breuk is eindelijk genezen maar hij heeft nog steeds veel last van zijn enkel door o.a. artrose. De verzekering wil consolideren, de specialist stelt nog verschillende ingrepen voor om de pijn te behandelen. De verzekering stelt 9% blijvende arbeidsongeschiktheid voor.

We zijn inmiddels naar een bijstandsarts geweest, Michel Van Loo. Diens verslag kan ik morgen ophalen. Zijn advies: nog niet consolideren en blijvende ongeschiktheid van 12-14%. Zeer waarschijnlijk is de volgende stap: de arbeidsrechtbank. Wij hebben geen jur. bijstandsverzekering.

Nu mijn vragen:
Hoe verloopt zo'n proces? wat is jullie ervaring met een vakbondsadvocaat? Zit er volgens jullie verschil in uitkomst tussen 'betalende advocaat' o f vakbondsadvocaat? Ik las ergens dat we via de mutualiteit ook een advocaat kunnen inschakelen, klopt dit en wat is hier de ervaring mee? Heeft de vakbond dan ook een bijstandsarts? Is de juridische kennis in zo'n rechtzaak doorslaggevend of juist de medische kennis?
Indien je de rechtzaak wint, is er dan de kans dat de arbeidsongevallenverzekeraar de kosten op zich neemt van onze advocaat?

Ik heb niet het idee dat de kansen op de arbeidsmarkt zijn meegenomen door de verzekering, ik neem aan wel bij de bijstandsarts. Hoe wordt dit verwerkt?

Kan er bij de onderhandeling met de verzekeraar een verzoek worden gedaan om het bedrag eenmalig uitbetaald te krijgen of is dit volledig gereguleerd?

We overwegen ook om de werkgever aansprakelijk te stellen. Mijn partner is van een ladder gevallen: de ladder was niet goedgekeurd, zat geen antislip op. De ladder is naar achter geschoven. Om de opracht van die dag te kunnen doen, waren dit de enige werkmiddelen voorhanden. Denken jullie dat hier de werkgever aansprakelijk voor gesteld kan worden?

Alvast bedankt,
vriendelijke groeten.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
bosprocureur
Berichten: 4876

#2 , 16 nov 2018 08:10

Moet die "bijstandsarts" nu echt bij naam genoemd worden in dit forum ?

JohannaD
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 16 nov 2018 10:23

Mijn excuses, hoe kan ik dit verwijderen?

Reclame

Terug naar “Arbeidsongevallen”