Arbeidsongeval

yerini
Topic Starter
Berichten: 13
Juridisch actief: Nee

Arbeidsongeval

#1 , 1 jaar 8 maand geleden (24 mei 2018 14:27)

Op 15 november heb ik een arbeidsongeval gehad. Ik heb mijn voet verzwikt op de trap bij het naar boven gaan. Het licht die normaal automatisch aangaat in de trappenhal, was niet aangegaan, en de trede waarop ik mijn voet verzwikt heb lag los.
De verzekering heeft mijn ongeval aanvaard en is begonnen met uitbetalen.

Ik heb een RX laten nemen, waarop ze zagen dat er geen breuken waren.
Daarna hebben ze een botscan laten maken, daarop zagen ze op de bovenkant van mijn voet een kneuzing, dus had de huisarts mij doorgestuurd naar de specialist. (De plek waar de zogezegde kneuzing zit, heb ik geen pijn).
Bij de specialist hebben ze dan een echo laten doen. Daarop was te zien dat de tibialis posterior ontstoken zat. Dit ten gevolg van de verzwikking en erop te blijven lopen. Er werd rust voorgeschreven. En kinebeurten.
Aangezien ik nog altijd even veel pijn had hebben ze met de volgende controle mijn voet voor 3 weken in het gips gestoken.

Ondertussen bij de raadsarts van de verzekering moeten gaan en van haar moest ik terug beginnen werken op 31 jan. Aangezien ik nog altijd even veel pijn had, terug naar mijn specialist geweest. En deze besliste om een operatie te doen, waarbij ze een release van de tib posterior pees gingen doen.
Hierna terug naar de raadsarts moeten gaan en ze was eigenlijk niet akkoord met de operatie, omdat het volgens haar geen oplossing ging zijn, maar ze ging het niet weigeren.

Dus op 12 feb heb ik de operatie laten uitvoeren gevolgd door 3 weken gips. Na de gipsperiode ben ik na nog een week terug last beginnen krijgen van de pijn, tot zelf even veel pijn als vooraf. Telkens van de specialist blijvend thuis gezet omdat het volgens hem nog te vroeg was om ook te zeggen dat de operatie niet gelukt was. Ook terug kine voorgeschreven van zodra ik uit het gips was.

Eind april terug naar de raadsarts moeten gaan en ze besliste dat ik op 1 mei terug aan het werk moest. Van mijn specialist kreeg ik echter tem 20 mei arbeidsongeschiktheid en moest ik daarna het werk terug proberen te hervatten. Volgens hem gingen ze voor die 3 weken niet moeilijk doen aangezien hij op het verslag gezet had dat ik nadien het werk terug ging hervatten.

De raadsarts ging niet akkoord dat ik langer thuis zat dus heb ik een uitkering moeten aanvragen aan mijn ziekenfonds. Wel willen ze nog de dokterskosten en kine betalen. Naar de specialist geweest om te vragen achter een verklaring dat hij niet akkoord was met de verzekering, en dat ik dus echt nog arbeidsongeschikt was tem 20 mei, maar hij wilde dit niet geven omdat ik dit volgens hem toch niet kon winnen.

Op 22 mei heb ik geprobeerd om te gaan werken. Tegen de middag had ik al 2 pijnstillers moeten slikken om een beetje minder pijn te hebben, maar het lukte dus echt niet om te werken. Ik heb ook werk dat ik een hele dag moet rondlopen, dus niet echt ideaal om met pijn aan de voet te doen een hele dag.
23 mei naar de huisarts geweest, deze heeft gebeld naar mijn specialist en ik mocht vanochtend gaan.
De specialist zegt ook dat het niet normaal is dat dit zo'n pijn blijft doen, en dat er eventueel nog een andere operatie inzit waarbij ze de pees zouden vervangen door een andere pees en mijn hiel wat zouden verplaatsen. Dit is een redelijk zware operatie met een revalidatie van minimum 6 maanden.
Op 8/6 mag ik naar de NMR en op 14/6 kan ik dan terug naar de specialist voor de bespreking.
Nu ben ik dus terug werkongeschikt tot 14/6 gezet door de specialist.

Ik heb het verslag van vandaag doorgestuurd naar mijn werk om deze te bezorgen aan de verzekering, en hoop natuurlijk dat ze dit terug aanvaarden. Ook heb ik gevraagd aan mijn werk of ze aan de verzekering willen vragen of ze de periode van nu in mei opnieuw zouden willen bekijken en dit toch in verzekering te steken omdat het eigenlijk ook nog altijd door het ongeval is dat ik thuis was.

Wat kan ik doen als ze het niet terug zouden aanvaarden?
En zit er kans in dat ze die 3 weken er ook terug bijnemen of is die kans heel klein?
Als ik de operatie moet laten doen, zal ik 6 weken in het gips zitten. Als ik dit bekijk zou ik de week na mijn consultatie ten laatste geopereerd moeten worden om te voorkomen dat ik in augustus niet op reis zou moeten met een gips aan mijn been.
Of zou er moeilijk over gedaan kunnen worden als ik zou vragen om de operatie pas na mijn reis te doen, zodat ik toch wat meer van de reis zou kunnen genieten.

Alvast bedankt

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
yerini
Topic Starter
Berichten: 13
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 8 maand geleden (19 jun 2018 07:56)

update:

Op de NMR was te zien dat er nog altijd vocht rond de pees zit. Ik kan nog altijd niet op mijn tenen gaan staan met mijn rechtse voet. Ook zakt deze naar binnen, maw heb ik een verworven platvoet terwijl ik nogmaal holvoeten heb.

De specialist stelt een operatie voor (deze waarover ik al gesproken heb).

Gisteren naar de raadsarts van de verzekering gemoeten. Volgens haar is alles klinisch in orde en verstaat ze niet waar de pijn van komt.
Volgens haar ben ik me ook niet bewust hoe zwaar deze operatie zal zijn, maar ik kan gewoon niets doen momenteel, dus voor mij is niets doen zeker ook geen oplossing.
Ze gaat voorstellen aan de verzekering om me te laten onderzoeken door een professor. Met als gevolg dat mijn specialist ook de operatie nog niet wil vastleggen.

Ik snap als de verzekering beslist om me naar een professor te sturen dat ik hier niet onderuit kan, en heb hier ook geen probleem mee.

Maar ondertussen weet ik nog altijd niet of de verzekering dit terug aanvaard of niet.

Ik weet momenteel ook niet van waar ik mijn geld moet krijgen. De verzekering had mij verteld ook al heb ik maar 1 dag gewerkt dat mijn werkgever mij terug gewaarborgd loon moet uitbetalen. Mijn werkgever zegt dat dit niet klopt, en heeft dus geen gewaarborgd loon betaald aan mij. Als ik naar mijn ziekenfonds ga, zegt deze dat dit nogmaal de verzekering is, maar aangezien er nog geen beslissing is, dat ze ook nog niet zullen betalen.
Ik heb wel papieren ingevuld bij mijn ziekenfonds met de vraag om eventueel tussen te komen tot er een beslissing is.Deze papieren zijn ondertussen 2 weken geleden ingediend, maar heb hier nog geen nieuws over ontvangen.

Iemand die mij kan helpen om mij terug wat zekerder te voelen, en die weet van wie ik normaal mijn geld had moeten krijgen?

Ik heb sinds 23 mei nog geen cent ontvangen, dus zit al bijna een maand zonder inkomen.

MILSA
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 7 maand geleden (04 jul 2018 11:14)

als het herval / recidive v/h A.O. niet wordt herkent door de verzekering dan ben je gewoon ziek, en is het aan het ziekenfonds om je te betalen. Ik neem aan dat de Dr. die het herval heeft vastgesteld een "getuigschrift van arbeidsongeschiktheid" heeft ingevuld voor jouw ziekenfonds.

A.O. Verzekeringen zijn "krapuul" en hun houding van "Bad Faith" wordt in België niet bestraft. Ik denk dat je uw zaak zult moeten inleiden bij de "Arbeidsrechtbank". (reken op ~ 5 jaar, voor je een uitspraak zult hebben, uw vakbond kan je mss helpen.) Mijn ervaringen met de adv. van een vakbond zijn NIET GOED. Deze rechtsbijstand is een 'extratje voor hun leden' maar deze adv. nemen niet de tijd(hebben niet de tijd) om uw dossier grondig te verdedigen tot in al zijn details. (Hun motto is zo vlug mogelijk een schikking treffen, en is de schade vergoeding voldoende 'dat zal hen worst wezen', )

Zelf een adv. nemen is een andere optie, maar deze kosten worden niet terugbetaald volgens de Belgische arbeidswet, en met een adv. + medisch expert zit je al vlug aan een bedrag van ~€10.000,-.

Ik (A.O. dd.2012) heb de zaak aan mijn vakbond gegeven (daar betaal ik voor / lidgeld!). maar volg de zaak zelf grondig op met een tijdslijn en goed bijhouden van alle kosten. Een adv. kan ik nog raadplegen als het vonnis van de A.R. niet correct is en de zaak voor het arbeidshof laten behandelen.

Ik heb ook reeds een verergering van mijn letsel, ook niet erkent door de verzekering en daar voor is een tweede dossier geopend voor de A.R.

Het is duidelijk dat de verzekeringen in België ongestraft misbruik mogen maken van hun 'rechten van de verdediging' maar wat met de rechten van het slachtoffer hier in België.

Reclame

yerini
Topic Starter
Berichten: 13
Juridisch actief: Nee

#4 , 1 jaar 7 maand geleden (09 jul 2018 19:45)

Ze hebben de 'herval' terug aanvaard, maar operatie houden ze voorlopig onder voorbehoud.
Voor de operatie willen ze een second opinion, dus moet ik morgen naar een professor (120 km heen en 120 km terug).
Heb alvast een afspraak vast gezet op 25 juli bij mijn specialist om dan af te spreken voor de operatie.
Sowieso of ze nu akkoord zijn of niet ga ik het toch laten doen, al ga ik dan naar CM moeten als ze niet akkoord zijn.

Plots ook opeens gewaarborgd loon gekregen van mijn werk, terwijl ze eerst heel de tijd beweerden dat er sprake was van herval en dat ze dit dus niet moesten betalen.
Het toppunt is wel dat ik nu voor die periode gewaarborgd loon EN uitkering van de verzekering ontvangen heb.
Had het gevraagd aan de werkgever, en die zegt dat hij het doorgegeven heeft aan de verzekering dat ze gewaarborgd loon uitbetaald hebben.

Eerst zit je een maand zonder inkomen, en dan krijg je het plots dubbel.
Ik verwacht dus dat ik opeens een brief ga krijgen dat is moet terugstorten.

Wat een SOEP heel die verzekeringsgedoe.

The_Spy
Berichten: 35
Juridisch actief: Nee

#5 , 1 jaar 7 maand geleden (09 jul 2018 20:54)

Ze hebben de 'herval' terug aanvaard, maar operatie houden ze voorlopig onder voorbehoud.
Voor de operatie willen ze een second opinion, dus moet ik morgen naar een professor (120 km heen en 120 km terug).
Documenteer dit en dien dit in bij de verzekering. Afschrijving van uw auto + benzine, banden, enz... (kan rap 40 cent / km zijn)

yerini
Topic Starter
Berichten: 13
Juridisch actief: Nee

#6 , 1 jaar 7 maand geleden (11 jul 2018 11:13)

Ik heb een mail gestuurd naar de verzekering, met vermelding dat ik 250 km verplaatsing heb.

En heb er ook bij gezet dat ik graag het verslag van de professor ook zou ontvangen, om voor te leggen aan mijn specialist.

Ik hoop dat ik effectief een beslissing van de verzekering en het verslag van de professor ontvang voor 25 juli, wanneer ik terug op consult moet bij mijn specialist.

Dan operatie inplannen, dat ik eindelijk terug voorruit kan beginnen kijken.

Terug naar “Arbeidsongevallen”