Geplande operatie niet aanvaard door verzekeraar

empisopaca
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Geplande operatie niet aanvaard door verzekeraar

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (25 jan 2018 17:57)

Hallo,

Als gevolg van mijn arbeidsongeval (schouderluxatie met gescheurd labrum en indeuking kop) in november 2017 dien ik me te laten opereren aan mijn schouder.
Mijn job + hobby's zijn fysiek zwaar en schouderbelastend, met een instabiele schouder loop ik enorm risico op nieuwe luxaties, met als gevolg grotere schade en lang herstel. Daar komt nog eens bij dat ik na 8 weken nog steeds niet pijnvrij ben en nog niet in staat ben mijn werk te hervatten.

Mijn specialist vindt het nodig de ingreep te laten doen (gezien mijn risicoprofiel) maar de verzekering van mijn werk wijst ze af, zonder reden en zonder opvraging van mijn medische beelden.
Bij controle raadpleging had deze arts al vóór de inzage van het ct-scan rapport (waarin staat hoe erg de schade is) van mijn specialist gemeld dat een operatie niet aan de orde is.
Nu is mijn ingreep al gepland, maar dus 'niet aanvaard' door de verzekeraar.

Is de verzekering van mijn werk in haar recht? Mijn schouder is beschadigd en blijvend instabiel als gevolg van mijn arbeidsongeval en hierdoor ben ik noch in staat mijn job, noch mijn actieve hobby's te hervatten.

Wat riskeer ik als ik de ingreep wel laat uitvoeren? Verlies ik mijn maandelijkse vergoeding?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Drone
Berichten: 1653
Locatie: st-niklaas

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (29 jan 2018 17:33)

verzekering staan niet te springen om te betalen, das is algemeen geweten

u hoeft niet akkoord te gaan met wat de art aangesteld door de verzekering zegt en toch de operatie door laten gaan aangezien dit voor u nodig is, dit word gestaafd door de arts die u behandelt.

als u aan alle voorwaarden in uw polis voldoet voor de operatie dan zal bij eventuele discussie voor de (arbeids)rechtbank uw verzekeraar aan het korte eind trekken

Reclame

Terug naar “Arbeidsongevallen”