Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Bisschop
Topic Starter
Berichten: 47

Arbeidsongevallen nieuwbouw - aansprakelijkheid bouwheer

#1 , 1 jaar 3 maand geleden (08 aug 2017 18:15)

Hallo,

Situatie: ik ga als bouwheer een veiligheidscoördinator aanstellen en enkel officieel werken laat uitvoeren (dus niets in't zwart). Enkele kleinere zaken doe ik zelf met familie (groendak aanleggen, badkamers, ..).

Ik ben van plan een arbeidsongevallenpolis af te sluiten, maar enkel voor onbezoldigde helpers, bezoekers en mezelf. Wil dit dan zeggen dat deze personen enkel gedekt zijn als slachtoffer v/e arbeidsongeval, of ook als eventuele veroorzaker?

Blijven er situaties over waarbij ik als bouwheer toch aansprakelijk gesteld kan worden voor een arbeidsongeval? Concreet voorbeeld: wat als ik een zak teelaarde van 4m hoog op een aannemer zonder arbeidsongevallenverzekering laat vallen en die man lijdt lichamelijke schade, ben ik dan gedekt?

Groeten,
Mark

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Arbeidsongevallen”