Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Diedhert
Topic Starter
Berichten: 43
Reputation: 0

minnelijke medische expertise - vergoeding

#1 , 1 jaar 6 maand geleden (12 dec 2016 09:52)

Beste

Kort relaas van de feiten.

In 2014 was ik betrokken in een auto-ongeval, dat erkend werd als arbeidsongeval.
Sindsdien heb ik vooral last van tinnitus. Ik draag ook permanent ruisgeneratoren om mijn leven nog enigzins draaglijk te maken. Ik heb ook al een zware depressie doorgemaakt.

Hoewel ik slachtoffer ben (letterlijk 1 want ik heb leed, letterlijk 2 want ik was niet in fout), mag ik altijd naar de arts van de tegenpartij op bezoek (en niet: de arts van de tegenpartij die alles in twijfel trekt, komt bij mij op bezoek).
Na 'belofte' dat het dossier afgehandeld zou worden na bezoek bij een 'neutrale' expert, tenzij een schadevergoeding te kunnen vaststellen, werd het dossier helemaal niet afgehandeld, maar mocht ik weer op controle (ik vermoed dat de expert voldoende letsel had vastgesteld).
Ik heb toen ook gemerkt dat de tegenpartij, die me nooit had gezien na het ongeval, de % arbeidsongeschiktheid drastisch heeft gewijzigd.
Ik heb me daar schriftelijk tegen verzet.

Nu is er een minnelijke medische expertise. Ook mijn arts en ikzelf moesten ons verplaatsen. De tegenpartij bepaalde zonder overleg een datum en locatie (hun bureau), wij moesten ons maar schikken. Telefoons en emails werden niet of heel laat beantwoord (voor een andere datum).
De partij van het slachtoffer is een speelbal en moet zich maar schikken.


Wordt op een minnelijke medische expertise een schadevergoeding 'overeen gekomen' ? Zo ja, hoe wordt die berekend ?
Ik zit waarschijnlijk met hatelijk gepiep in mijn hoofd voor de rest van mijn leven.
Kan ik daarvoor een morele schadevergoeding eisen ?

Mvg
D. D'Hert

mava105
Berichten: 15106
Reputation: 27
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 1 jaar 6 maand geleden (12 dec 2016 11:19)

Het is voor die specialisten zeer moeilijk om iedere afzonderlijke patiënt ter wille te zijn voor hun afspraken. Meestal werken ze in grotere ziekenhuizen en hebben een volle agenda. Je zal je dus moeten aanpassen aan hun uurrooster, of een afspraak vastleggen ver vooruit in de tijd. Heb dat persoonlijk ook meegemaakt bij een auto-ongeval, erkend als arbeidsongeval: Plaat van het ongeval: Roeselare, woonplaats Leuven, uur onderzoek door de rechtbank aangestelde expert: 08.00 Hr. Duur verplaatsing met de wagen: 2 uur, wat dus wilde zeggen dat ik om 05.30 Hr ten laatste in Leuven moest vertrekken. Ook verzocht voor een later uur; antwoord van ziekenhuis: dan moet je maar een andere expert zoeken. Onze uurroosters zitten al vol voor de volgende 4 maanden. Resultaat: extra vroeg opstaan en de files trotseren.
Als het erkend is als arbeidsongeval zal de schadevergoeding zo wie zo nog moeten goedgekeurd worden door de arbeidsrechtbank.f

Diedhert
Topic Starter
Berichten: 43
Reputation: 0

#3 , 1 jaar 6 maand geleden (12 dec 2016 12:33)

Beste
Het gaat niet over de expert van het ziekenhuis - voor hun drukke agenda heb ik wil begrip -, maar over de arts aangesteld door de tegenpartij.
Die kan zich, naar ik kan beoordelen, ook wel eens verplaatsen - zeker aangezien het de tegenpartij is die alles (zoals gewoonlijk) probeert te minimaliseren en alles in twijfel trekt. En een afspraak kan altijd in overleg worden genomen.
Maar daar gaat mijn vraag niet over.


Wel:
Wordt op een minnelijke medische expertise een schadevergoeding 'overeen gekomen' ? Zo ja, hoe wordt die berekend ?
Ik zit waarschijnlijk met hatelijk gepiep in mijn hoofd voor de rest van mijn leven. Kan ik daarvoor een morele schadevergoeding eisen ?

Mvg

Reclame

Menne
Berichten: 57
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

#4 , 1 jaar 6 maand geleden (12 dec 2016 18:37)

Wordt op een minnelijke medische expertise een schadevergoeding 'overeen gekomen' ? Zo ja, hoe wordt die berekend ?
Ik zit waarschijnlijk met hatelijk gepiep in mijn hoofd voor de rest van mijn leven. Kan ik daarvoor een morele schadevergoeding eisen ?
Morele schadevergoeding en nog veel meer waar je recht op hebt !
Naar mijn ervaring krijg je met zoo'n mme meer dan ze eerst willen geven, maar toch NIET genoeg.

groetjes menne

scorpioen
Berichten: 7869
Reputation: 15
Juridisch actief: Ja

#5 , 1 jaar 6 maand geleden (12 dec 2016 18:59)

Een medische expertise dient om de gevolgen op medisch vlak vast te stellen. Dus om vast te stellen hoe lang u tijdelijk volledig werkonbekwaam was, hoe lang u gedeeltelijk werkonbekwaam was, of er blijvende letstels zijn, en de graad van de blijvende arbeidsongeschiktheid of invaliditeit vast te stellen.
De dokters bepalen niet de schadevergoeding.
De schadevergoeding wordt bepaald door de juristen (van de verzekering, de advocaten, de rechter) op basis van de besluiten van de dokters.
Ik ga ervan uit dat het ongeval niet alleen een arbeidsongeval is, maar dat de tegenpartij aansprakelijk is, zodat u naast de vergoeding die u op grond van de arbeidsongevallenwet uitbetaald krijgt, schadevergoeding kan vragen van de tegenpartij. U hebt recht op morele schadevergoeding. Hoeveel hangt af van de besluiten van de dokters.
Neem een advocaat. Vermoedelijk had u bij uw autoverzekering ook een rechtsbijstandverzekering. Dan kan u vrij een advocaat kiezen op kosten van de rechtsbijstandsverzekering.

mava105
Berichten: 15106
Reputation: 27
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#6 , 1 jaar 6 maand geleden (12 dec 2016 20:10)

Diedhert schreef:Die kan zich, naar ik kan beoordelen, ook wel eens verplaatsen -

Indien die arts het gehoor dient na te zien, heeft hij hiervoor speciale apparatuur nodig en een geluidsdichte kamer. Die kan hij dus niet mee brengen naar u thuis. Je zal dus meer dan waarschijnlijk naar hem toe moeten gaan.

Diedhert
Topic Starter
Berichten: 43
Reputation: 0

#7 , 1 jaar 6 maand geleden (16 dec 2016 11:01)

Beste
Die dokter van de tegenpartij kan dat ook allemaal niet. Daarom heeft hij mij in het verleden naar een expert terzake in het ziekenhuis laten gaan. Dat heb ik netjes gedaan. De dokter van de tegenpartij, waar ik al verschillende malen naar heb moeten gaan, heeft een gewone, kale ruimte, zonder enige toestellen.

Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Arbeidsongevallen”