been verbrijzeld

patrick914
Topic Starter
Berichten: 1

been verbrijzeld

#1 , 16 mar 2013 16:37

op 3 april 2012 had ik een arbeidsongeval...
van een trap gevallen met dit als gevolg:

Afbeelding
1 van de 2 onderbeenbotten gebroken,
en 1 bot "multifragmentair" (op verschillende plaatsen gebroken, verbrijzeld dus....)

Afbeelding
Afbeelding
2 platen, en 19 vijzen

Afbeelding
Afbeelding
een ritssluiting aan de ene kant, en een ritssluiting aan de andere kant van m'n been,

nu, bijna 1 jaar later mank ik nog steeds, staat m'n voet scheef (chaplin), kan ik s'nachts niet slapen van de pijn, is m'n voet precies verdoofd (zoals bij de tandarts), heb ik een automatic (auto) moeten kopen omdat een ambriage induwe teveel pijn deed, kan ik niet meer meedoen met de trainingen van de triathlon-club (tot vorig jaar lid van, maar nu niet meer, omdat het toch niet meer gaat :( )
ik ga terug werken aan 75 %, maar ik vrees dat ik m'n werk niet ga kunnen volhouden :(

op 27 maart (2013) moet ik naar de controle-dokter, en die gaat dan consolideren.....
ik vind eigenlijk niets terug op internet over hoeveel % invaliditeit ik mag verwachten,
sommigen zeggen dat ik al blij zou mogen zijn met 5 % .....
dat zou willen zeggen dat ik (afgerond) een kleine 100 euro per maand zou trekken (of 1200 euro/jaar),
mij lijkt dat zeer weinig, ik ben in mijn ogen meer dan 5 % "leven" kwijt,
zijn er advocaten die hierin gespecialiseerd zijn ????
en wie raden jullie aan
(ik woon te Haacht, dus als het ff kan iemand uit de buurt, maar desnoods mag het wat verder weg zijn.....)

in ieder geval al bedankt voor jullie hulp.....

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#2 , 17 mar 2013 13:51

Een advocaat zal in deze weinig kunnen doen, dit is een medische discussie. Als je geld wil uitgeven aan deze zaak, ga dan voor een aantal specialisten die elkaar kunnen aanvullen (zie verder).

Invaliditeit en arbeidsongeschiktheid moet je los van elkaar zien. Invaliditeit is de uitdrukking van de problemen die je hebt in het dagelijkse leven. Hiervoor bestaat een aantal schalen die als richtlijn gelden: de OBSI en de europese schaal. Voor een voorbeeld: zie: http://reflex.raadvst-consetat.be/refle ... /95990.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; (het eerste stuk over dat van kinderen moet je niet echt bekijken)

Arbeidsongeschikheid is enkel wat betreft arbeid. Het percentage dat je mag verwachten is dan ook afhankelijk van de effectieve economische én functionele schade die je ondervindt in om het even welk beroep. De vergoeding is gelijk aan het verlies van economisch nut (=loon) dat je mag verwachten. Daarover bestaat géén eenduidige schaal.

Met andere woorden:
- estethische letsels worden NIET vergoed, zelfs al ben je fotomodel, gezien geen functionele schade
- er wordt NIET gekeken naar de schade die je hebt om je hobbies, huiselijk werk, ... uit te voeren (triathlon is dus géén argument)
- er wordt wél gekeken naar de problemen die je hebt om te werken/werk te vinden, ... : zelfs al ben je bvb bediende in een bedrijf die sowieso aangepast is aan rolstoelpatienten en woon je toevallig naast die woning, dan nog heb je in geval van volledige amputatie van de onderbenen normaal recht op 100% blijvende arbeidsongeschiktheid. Zélfs al blijf je dat werk verder doen, men kijkt naar de problemen die je zou kunnen ondervinden, niet naar de problemen die je effectief hebt. Ik had bvb iemand die door z'n werk halfdoof is geworden en recht heeft op 66%, maar gewoon verder z'n werk blijft doen (hij werkte sowieso alleen).

Vermeldt dus zeker aan de dokter dat je moeilijk met de auto kan rijden, gezien met de auto rijden toch een vereiste is voor veel jobs. Verzamel ook je foto's en medische stukken (verslagen van specialist bvb) als je naar de controle-dokter gaat. Laat ook het consolidatievoorstel grondig nalezen door een of meerdere specialisten en betaal hen voor een tweede opinie.

Indien je niet eens bent met het voorstel tot consolidiatie en er is een dokter die je steunt (dat je bvb 10% meer zou moeten hebben), laat die dokter dan een brief schrijven waarin hij argumenteert waarom. stuur dat dan op naar de verzekering met de vraag om de argumenten te herzien. Indien ze niet akkoord gaan kan je dan nog héél goedkoop naar de arbeidsrechtbank gaan.

Reclame

Terug naar “Arbeidsongevallen”