Van de verzekering afgegooid.

JK
Topic Starter
Berichten: 1

Van de verzekering afgegooid.

#1 , 13 nov 2008 19:06

Beste,

Graag had ik uw advies omtrent het volgende.

Ik heb op 27/08 dit jaar een arbeidsongeval gehad.
Het heeft tot vorige week geduurd voor het erkend was als zijnde een arbeidsongeval. Ondertussen heb ik van niemand een uitkering gehad, alleen van m'n werkgever, de 1e maand van mijn uitval.

Maar dat geheel ter zijde want nu het erkend is, zullen ze mij wel betalen.
Ik heb een rugblokkage opgelopen op het werk, en deze is later een hernia d11-d12 gebleken. Hiervan heb ik heel veel last.
Ik ben nog jong, namelijk 23 jaar, en weet dus niet wat ik hiermee aan moet.

Om een heel lang verhaal kort proberen te maken, ik ben verschillende keren door dat ik verlenging kreeg van mijn dokter (neurochirurg) terug op controle moeten gaan bij de dokter van de verzekering,
geheel ter zijde gelaten dat hij mij onbeleefd en grof behandelde,
zei hij telkens, de beste remedie tegen pijn is werken, dit is de laatste keer dat je bij krijgt, de volgende keer ga je werken.

Met in mijn achterhoofd houdend dat hij mij niet meer volledig thuis wou houden, heb ik aan m'n dokter (neurochirurg) gevraagd om te mogen gaan werken, zij wou dit niet, zeker niet voltijds.
Ik ben dus met haar goedkeuring en met de goedkeuring van de geneesheer van de verzekering terug half tijds gaan werken, op 27/10,
2 maanden na het ongeval, nog steeds van niemand uitkering gehad.

Na 2 weken halftijds gewerkt te hebben, ging het echt niet meer.
Tot middag werken en heel de namiddag liggen afzien in bed.
Ik ben terug naar m'n dokter (neurochiruge) geweest, en zij schrijft mij een maand bij. Want het was weer van kwaad naar erger.

Ik bel naar de dokter van de verzekering om te vragen of ik dan terug moest op controle komen, de secretaresse maakt mij een afspraak voor vandaag. Ik ben daar vandaag geweest. Hij aanvaardt het niet meer.
Hij heeft mij zonder meer gewoon van de verzekering gegooid.

Mijn vraag,...

Kan dat zo maar?
En kan ik daar iets tegen beginnen?

Alvast bedankt.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#2 , 13 nov 2008 19:30

Mijn vraag,...

1) Kan dat zo maar?
2) En kan ik daar iets tegen beginnen?

Alvast bedankt.
1) Ja, tuurlijk. MAAR: de geneesheer moet natuurlijk wel een reden hebben om het niet verder te aanvaarden. De officiele reden is meestal 'de arbeidsongeschikheid heeft niets meer te maken met het arbeidsongeval dd 27/08"

2) Ja, tuurlijk. Je kan een betwisting beginnen. Ofwel stap je direct naar de arbeidsrechtbank, ofwel probeer je eerst een verzoeningspoging, wat het misschien wat gemakkelijker maakt.

Ga naar een huisarts/specialist (bvb de neurochirurg) en vraag om haar een omstandig verslag te schrijven waarom zij toch van oordeel is dat dit te maken heeft met het arbeidsongeluk en dat je daardoor dus nog altijd arbeidsongeschikt bent.

Meestal gaat de verzekering dan wel akkoord om een expertise te doen in aanwezigheid van een dokter van de verzekering en de specialist/huisarts.

Een gemakkelijkere variant hiervan is om beroep te doen op je vakbond, die nemen alle kosten (meestal behalve visite aan je privé-arts) voor zich, ook de kosten van eventuele expertise. Ga hiervoor best naar de juridische dienst van je vakbond of naar je delegee die je dan misschien kan doorsturen.

Indien dit niet tot resultaat leidt of je deze stap wenst over te slaan, kan je direct naar de rechtbank stappen. Hiervoor kan je beroep doen op de arbeidsrechtbank via een advocaat of via de rechtbank. Je moet wel aantonen dat er een medische betwisting bestaat om kans op slagen (= een expert aangeduid door de rechtbank) te verkrijgen. Reken op ongeveer 1 jaar - 1,5 jaar maximaal.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 15 nov 2008 09:38

“Art.24.Indien de verzekeringsonderneming de getroffene genezen verklaart zonder blijvende arbeidsongeschiktheid bij een tijdelijke arbeidsongeschiktheid van meer dan zeven dagen, geeft de verzekeringsonderneming van deze beslissing aan de getroffene kennis volgens de nadere regels bepaald door de Koning. Indien de tijdelijke arbeidsongeschiktheid meer dan dertig dagen bedraagt, wordt de beslissing van de verzekeringsonderneming tot genezenverklaring zonder blijvende arbeidsongeschiktheid van de getroffene gestaafd door een medisch getuigschrift opgesteld door een geneesheer geraadpleegd door de getroffene of door de raadsgeneesheer van de verzekeringsonderneming volgens het model bepaald door de Koning...”(Arbeidsongevallenwet 10 april 1971).

U kan deze beslissing betwisten voor de arbeidsrechtbank.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Arbeidsongevallen”