Arbeidsongeval

SndrD
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Arbeidsongeval

#1 , 16 aug 2019 19:33

Sinds 20-03-19 was ik het slachtoffer van een arbeidsongeval met als gevolg een zwaar verplaatste polsfractuur, kaakbreuk & hersenschudding met als gevolg ik stevig kan draaien bij bepaalde bewegingen van het hoofd.
Daardoor werd ik met spoed geopereerd de dag zelf nog en heb ik nu een plaatje met schroeven. Hierbij een aantal weken met gips rond gelopen en daarna als ondersteuning een brace gedragen.

Iedere maand werd ik correct betaald door de ongevallenverzekering tot sinds kort.

Datum van het ongeval en arbeidsongeschikt:

20-03 t.e.m. 10-05 -> Goedgekeurd -> eerste uitbetaling

Verlenging 10-05 t.e.m. 30-06 -> Goedgekeurd -> Eerste controle door raadsgeneesheer -> uitbetaald
Tijdens de verlening t.e.m 30-06 kreeg ik ook kinesitherapie voorschriften mee en ga ik nu tot op vandaag wekelijks 3x

Verlenging 30-06 te.m 05-08 -> Goedgekeurd -> controle door raadsgeneesheer vertelde mij "wij gaan het dossier nog niet afsluiten" -> Uitbetaald t.e.m. 05/08
Ik vertelde de raadsgeneesheer dat ik op 05-08 terug op controle moet bij de specialist die mij behandeld en ook geopereerd heeft.
Kort sinds het bezoek bij de raadsgeneesheer in Juli kreeg ik een briefwisseling in de bus waarin stond "Dat ik het werk kon hervatten op 06/08" in zijn opzicht
"indien ik niet akkoord was moet ik terug een attest + verslag indienen".

De specialist in kwestie die wist mij te vertellen op 05-08 en ik heb daar ook een verslag van meegekregen waarbij men zegt dat hij voorlopig mij nog niet arbeidsgeschikt ziet (staat ook in het verslag geschreven) en gaf mij terug een verlenging t.e.m. 30-09

En sinds dien zijn de problemen gekomen.

Zoals iedere andere keer gaf ik meteen op 05-08 via mail het geldig attest met verlenging en daarbij ook het gevraagde verslag.
De arbeidsongevallenverzekering in kwestie wist mij te vertellen via een briefwisseling " Wij maken voorbehoud omtrent de aanvaarding van de ongeschiktheid. Zonder enige nadelige erkenning zal u door onze raadsgeneesheer onderzocht worden. Die mij pas een uitnodiging stuurde op 27/08

Ondertussen werd ik voor de maand augustus sinds 06-08 niet meer uitbetaald door de ongevallenverzekering maar heb ik wel een geldig attest met gevraagd verslag.
Ik heb ook nooit iets getekend waarbij ik akkoord ga met het feit ik terug in staat ben te werken. Indien dit wel het geval was zou ook de specialist in kwestie mij ook geen verlenging toe kennen. Alsook heb ik op 12-08 een tweede controle gehad van een collega arts in kwestie die meer gespecialiseerd is in handchirurgie en die adviseerde mij ook de verlenging die ik nu heb gekregen zeker uit te doen.

Mijn vraag is: Kan de ongevallenverzekering zomaar "niet meer" uitbetalen? is dit wettelijk?
Ze verwijzen mij door naar de mutualiteit om daar een vervangingsloon te genieten.


Bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Marcus Aurelius
Berichten: 1358
Juridisch actief: Nee

#2 , 16 aug 2019 19:55

De ongevallenverzekering heeft niet beslist om u niet meer uit te betalen. De betaling werd opgeschort totdat de arts aangesteld door de verzekering u opnieuw gezien en beoordeeld heeft. Hij had u immers arbeidsgeschikt verklaard. U moet sowieso een aangifte arbeidsongeschiktheid inleiden bij uw ziekenfonds om zulke situaties te vermijden én uw rechten op uitkeringen te vrijwaren.
------------------------------------------------------------------------
wat baat kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.

Reclame

Terug naar “Arbeidsongevallen”