arbeidsongeval met blijvend letsel

rudy van de velde
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

arbeidsongeval met blijvend letsel

#1 , 10 jul 2019 21:18

goede avond
ik heb op 25 oktober 2018 op weg naar werk met fiets een ongeval gehad,een auto heeft mij omver gereden .
ik had diversen letsels ,maar de verzekering van arbeidsongeval heeft het erkend als arbeidsongeval, maar nu ben ik nog altijd arbeidsongeschikt en gisteren heeft specialist mij verteld dat er geen volledig herstel mogelijk is en niet meer zal kunnen gaan werken er is namelijk een zenuw in rug stuk van de val.
wat moet ik nu doen?
normaal zou ik in april 2020 op vervroegd pensioen gaan
moet ik op verzekering blijven
wordt ik automatisch op invalide tijd gezet
heb ik recht op schade vergoeding
ik weet het eigenlijk niet meer

mvg
rudy van de velde

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Mathieu Rutten
Berichten: 1826
Locatie: 3650 Dilsen-Stokkem

#2 , 10 jul 2019 21:49

De periode van arbeidsongeval meer dan 66% geldt als gelijkgestelde periode voor pensioen. De arbeidsongevallenrente kent cumulatieregels in combinatie met een rustpensioen. U zal dus een afweging moeten maken tussen rente arbeidsongeval en arbeidsongevallenrente plus rustpensioen. Denk er ook aan dat de arbeidsongevallenrente volledig onbelastbaar wordt eenmaal met pensioen. Je kan dan ook best contact opnemen met je plaatselijke pensioendienst. Zij kunnen u hierin begeleiden en aan Fedris vragen op welk bedrag u zou gerechtigd worden aan rente arbeidsongeval cumulatief met een rustpensioen. De berekening van uw rustpensioen kan u raadplegen op my pension.
Dat ons de kracht gegeven zij
om dat te verdragen
wat niet kan veranderd worden
en de moed
om dat te veranderen
wat kan,
maar vooral de wijsheid
het ene van het andere te onderscheiden.?

Marcus Aurelius

Reclame

Terug naar “Arbeidsongevallen”