Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Gitteke
Topic Starter
Berichten: 7
Juridisch actief: Nee

Omgangsrecht grootouder

#1 , 1 week 2 dagen geleden (08 nov 2018 08:24)

Beste,

Ik heb nooit een heel goede relatie gehad met mijn moeder. Toen ik enkele jaren geleden de 1ste keer zwanger was, reageerde ze daar niet positief op, heeft ook geen enkele betrokkenheid getoond. Maar toen mijn zoontje er was, moest ik haar wel de ruimte geven om met hem een band op te bouwen. Dat heb ik ook gedaan.
Momenteel moet ik bijna bevallen van mijn 2de kind. Haar reactie en gedrag zijn hetzelfde als bij mijn eerste zwangerschap. Ze toont geen enkele betrokkenheid naar mij of de nieuwe baby, enkel naar mijn zoontje.
Gisteren is de situatie echter geëscaleerd. Ineens vond ze dat ik haar niet betrok bij de opvang van mijn zoontje en ze was het beu dat ik haar kwetste (geen idee hoe) dus zij wilt met mij breken. Tegelijk zei ze dat ze wel haar omgangsrecht als grootouder wil behouden en eist mijn zoontje 1 dag in de week bij te houden (dat was een regeling die nu ongeveer een jaar gaande was en ik heb op geen enkel moment aangegeven dat ik dat zou veranderen). Ze zou alleen de tijd dat ik in het moederhuis lag, mijn zoontje even niet zien. Ze dreigde ook onmiddellijk met gerechtelijke stappen als ik haar dat zou afnemen.
Momenteel ben ik van plan om mijn zoontje nog mee te geven als ze erom vraagt en het komt mij ook uit. Maar mijn vraag is kan zij dat omgangsrecht opeisen via de rechtbank als zij zelf aangeeft dat zij met mij niets meer te maken wil hebben? Ik wil vooral weten waar ik als ouder sta in dit geval. Ik heb ergens gelezen dat grootouders altijd omgangsrecht zouden krijgen.

B.Debuck
Berichten: 93
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 week 2 dagen geleden (08 nov 2018 09:46)

Een grootouder heeft inderdaad een omgangsrecht. Echter wat zij vraagt is niet courant. Deel haar mee dat ze haar best eens informeert bij een neutrale juridische raadgever.

Indien ze toch zou van zinnes zijn om naar de rechtbank te trekken kunt u zich nu al indekken. U schrijft dan een aangetekend sturen aan haar gericht met de melding dat ze maandelijks twee uur de kinderen mag bezoeken, dit kan bij u thuis of op een neutrale plaats, het hoeft zeker niet bij haar te zijn. Stel een aantal momenten voor die u past.

Reclame

Terug naar “Andere”