Studerend en niet inwonend bij een van de ouders

Clarice
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Studerend en niet inwonend bij een van de ouders

#1 , 17 nov 2017 20:30

Een vraag

Ik heb een dochter die op haar 17de is bevallen van een zoon. Na een bewogen jaar is ze het huis uitgetrokken en op haar achttiende verjaardag is ze haar adres gaan veranderen naar het adres van de moeder van haar vriend (de papa van het kind). Dat betekent dat zowel ikzelf als de mama plots niet meer onze dochter als domicilie hebben terwijl ze eigenlijk nog studeert. Ze valt nu ten laste van de moeder van de vriend.

Kan die moeder nu geld eisen van ons? (Door de adreswijziging verliezen wij ondertussen ook alle belastingsvoordelen die nu naar haar gaan).
De band tussen onze dochter en ons is ondertussen volledig verwaterd (onder impuls van die moeder) ...
Mij lijkt het eerder dat ze nu daar tot last is en dat zij dan maar voor alles moeten opdraaien. Ze hebben ze tenslotte weggekaapt bij ons (is gebeurd zonder overleg!)

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Sirkii
Berichten: 4394

#2 , 18 nov 2017 09:02

Je hebt onderhoudsplicht van je studerende dochter doch je hoeft dit natuurlijk niet te onderhandelen met de “schoonmoeder”. Antwoord kort en zakelijk dat je met haar geen kontakt wil en rechtstreeks met je dochter wil praten. Ze kan leefloon vragen (wat ws zal geweigerd worden) doch daarmee kan het ocmw (of andere bemiddelaar bemiddelen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je bv fictief huurgeld etc betaalt.

Franciscus
Berichten: 35488

#3 , 18 nov 2017 19:55

Gezien dochter 18 jaar is moet zij zelf met die zaken komen.
Of via OCMW of via advocaat.

Reclame

Terug naar “Andere”