Rechten van de vader afnemen

Tamtam
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Rechten van de vader afnemen

#1 , 15 mei 2017 23:06

Dag iedereen,

Situatie is het volgende. Moeder heeft na 3 jaar (niet getrouwd, feitelijk samenwonend) een einde gezet aan de relatie met de partner omdat er na jaren psychologische vernederingen ook fysieke geweld tussenkwam. Man heeft haar geslagen en na een ruzie heeft ze hun dochtertje genomen en weggegaan bij de partner.

De man heeft eigenlijk narsistische persoonlijkheidsstoorenis (staat niet vast door een psycholoog). Lijkt heel normaal voor de buitenwereld, maar van binnen is hij hellemaal gestoord.

De vader van het kindje geeft eigenlijk helemaal niet om het kind, enkel het finacieel aspect van hun relatie intresseert hem en hij gebruikt eigenlijk het dochtertje van 2 als een pijnpunt tegen zijn ex-partner.

Het kind was vanaf het geboorte altijd bij de moeder, zelfs tijdens de werkuren (eigen zaak, moeder zaakvoerder). En mocht van de vader niet eens naar kinderopvang omdat het volgens zijn mening tde opvang veeel te gevaarlijk was.

Zij had zelf ook fysieke verwondingen na het conflict, maar heeft geen aangifte gedaan bij de politie, enkel bij de dokter laten nakijken.

Na het weggaan is er geprobeerd om een aantal keer alles uit te praten, maar hij is niet te vertrouwen, zegt a, doet b. En elke vorm van verbale communicatie is met hem onmogelijk geworden aangezien hij enkel doorgaat met nutteloze vernederingen en bedreigingen.

Nu is er een procedure opgestart bij de rechtbank voor de bezoezksregeling van de vader en welke rechten en plichten de ouders moeten naleven. Tijdens het verhoor heeft de rechter lichtjes laten merken dat het door de moeder ook geen slimme zet is geweest om het kind zomaar bij de vader weg te halen. Er wordt niet gekeken naar het feit dat de man geslagen heeft aangezien zij geen aangifte heeft gedaan. Lijkt alsof de slachtoffer de dader wordt.

Nu gaat het kindje om de twee weken bij de vader een weekend slapen. Na het bezoek merken we lichte aggresiviteit van het kind naar de omgeving en de moeder toe.

Vraag is:

1. Kan de moeder nog altijd na 3 maanden van de feiten een aangifte doen bij de politie voor de fysieke geweld?
2. Hoe kan zij aantonen dat de vader eigenlijk totaal niet om het kind en haar welzijn geeft en dat het eigenlijk better is voor het kind om geen contact te hebben met de vader?
3. Worden opnames van agressieve telefoongesprekken beschouwt als genoeg bewijs materiaal?
4. Kan de moeder eisen dat de psychologische toestand van de vader wordt vastgesteld door een psychollog?

Alvast bedank

Reclame

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding