contact tussen vader en familie wordt door tweede echtgenote belemmerd

mae
Topic Starter
Berichten: 15

contact tussen vader en familie wordt door tweede echtgenote belemmerd

#1 , 10 mar 2017 15:59

Onze vader is een jaar geleden op hoge leeftijd hertrouwd met een jongere vrouw.
Sinds dan was er geen contact meer tussen hem en wij, zijn volwassen kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen.
Vorig jaar, bij ons enige bezoek aan zijn nieuw adres werd de politie opgeroepen door zijn nieuwe familie om ons te laten verwijderen.
Onlangs hebben wij terug telefonisch contact met hem opgenomen. Onze vader was blij ons terug te horen.
Nu wordt ons dit belemmerd door zijn echtgenote. Vader heeft blijkbaar zelf zijn telefoon niet meer binnen handbereik. Hijzelf heeft er ook geen vermoeden van dat wij hem trachten op te bellen.
Bellen, berichten, ... , ook op haar GSM-nr, er wordt niet meer gereageerd. Wij maken ons ongerust. Wij vragen ons af hoe het met zijn gezondheid gaat. Ook gezien zijn hoge leeftijd hebben wij geen tijd te verliezen.
Wat kunnen wij hiertegen beginnen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Wil je een analyse van jouw juridische situatie? Jureca staat voor je klaar. Bestel eenvoudig online en bespaar. All-in prijs €125. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Franciscus
Berichten: 34269

#2 , 10 mar 2017 18:10

Stuur hem een aangetekend schrijven en een gewone brief waarin u hem en zijn echtgenote uitnodigt op een groot familiefeest.
Het aangetekende schrijven stuurt u met een antwoord /Reponse kaart dan hebt u de handtekening van de ontvanger en dat moet die van hem zijn aan iemand anders mag de post de As nl. niet afgeven.
Enkele dagen later stuurt u dan de uitnodiging nog eens per gewone brief.
Op die wijze verzameld u bewijzen dat er iets misloopt.

Probleem is u zal moeten bewijzen dat uw vader ofwel gegijzeld/gedwongen wordt (op eender welke wijze ) of hij niet meer in staat is en dus onder beheer zou staan.
Hij mag zelf beslissen om zijn familie nog te zien noch zijn echtgenote en zeker niet die haar familie mak en kan dat beletten.

Mogelijk is het huis wel gedeeltelijk jullie naakte eigendom na overlijden van uw moeder en kan dat dus ook zomaar niet verkocht worden... dan is er al een weliswaar zeer kleine mogelijkheid om met uw vader de mogelijk zware kosten te bespreken dak /ramen enz enz. Ook van de toen gezamenlijke gelden kunnen jullie al naakte eigenaar zijn.

Is er door de politie een verslag gemaakt - in principe moet er van elke tussenkomst op zijn minst een meldingsverslag worden opgemaakt.
Waarom heeft de politie u buitengezet ... want dat moet op zijn minst door uw vader gezegd zijn geweest.
Staan alle kinderen op dezelfde lijn?

Reclame

Terug naar “Andere”