papa ontzetten uit ouderlijk gezag door familie overleden mama

evermeir
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

papa ontzetten uit ouderlijk gezag door familie overleden mama

#1 , 01 feb 2017 10:39

Mijn schoonzus is gescheiden toen haar kinderen twee en vijf jaar oud waren. De regeling toen was dat de kinderen bij haar bleven wonen en dat ze bij de papa verbleven, elke twee weken tijdens het weekeind. Twee jaar later is zij overleden aan een hersenbloeding, de kinderen kwamen zo van de ene op de andere moment bij de papa terecht. Ondanks de grote aanpassingen die dit met zich meebracht, zowel voor de papa als voor de kinderen, maar ook voor ons als naaste familie, liep dit al bij al vrij goed. Ondertussen is de papa hertrouwd en de relatie tussen de kinderen en de stiefmama is allesbehalve goed. De stiefmama domineert het gezin en de papa kijkt niet meer om naar zijn kinderen. Er is dus ondertussen sprake van verwaarlozing: er wordt geen geld meegegeven voor de dokter, mijn schoonmoeder gaat met de kinderen winkelen voor kledij of schoenen, de jongste dochter heeft nood aan steunzolen welke ook door mijn schoonouders betaald worden,...
De kinderen leiden hier enorm onder en komen met hun verhalen telkens bij mijn schoonmoeder terecht die totaal ontredderd achter blijft. Ik ben nu info aan het verzamelen om onze mogelijkheden te bekijken: wat moeten/kunnen wij doen om de papa uit het ouderlijk gezag te ontzetten? Artikels 32-35 van de wet op jeugdbescherming geeft aan wat ontzetting inhoudt, maar wat moeten wij doen om het zo ver te brengen? Hoe lang gaat deze procedure aanslepen? Wat zijn de gevolgen voor de kinderen? En voor onszelf als naaste familie?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.