Kind wil geen hele dagen meer naar grootouders...

daveke0023
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

Kind wil geen hele dagen meer naar grootouders...

#1 , 13 nov 2016 20:12

Er is door de rechtbank in 2008 omgangsrecht voor de grootouders uitgesproken. In 2012 is dit herzien op hun vraag maar ze hebben niet gekregen wat ze wilden. Wij hebben dit ook altijd nageleefd. Nu geeft ons kind aan 11jaar dat ze eigenlijk geen hele dagen meer naar daar wilt gaan. Omdat ze maar max 2u bij de grootouders is en dan wordt ze naar tantes of ooms gebracht. Hier is ze niet gelukkig mee. We hebben dit aangehaald naar de grootouders en zij beweren dat het altijd op vraag het van het kind was (wat ze dus absoluut tegen spreekt). De enige uitleg die wij kregen was ze kan hier niet buitenspelen en ze heeft hier niets om zich mee bezig te houden. Tevens verblijven ze ook gemiddeld 6 maanden per jaar in het buitenland en als ons kind niet skype uit haar eigen, hebben ze geen contact. De bom is dus nu ontploft en zeggen ze van ze is verplicht van 10u tot 18u te komen ongeacht zijn hobby's. Wat kunnen we hier aandoen zonder alles volledig te laten escaleren want het kind voelt zich niet goed bij de huidige regeling.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 38592

#2 , 13 nov 2016 23:25

Staat er in vonnis iets over wie moet halen en brengen?

daveke0023
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#3 , 13 nov 2016 23:29

Ja, de grootouders moeten haar halen en terugbrengen.

Reclame

Franciscus
Berichten: 38592

#4 , 15 nov 2016 23:40

En doet ze dat ?? U moet ze wel meegeven want anders bent u strafbaar.
Zorg dat het vonnis zo snel mogelijk aangepast wordt.
Ga praten met de jeugdbrigade van uw politiezone - zo kan er een sociaal onderzoek opgestart worden.
Langs de ene kant hebben de grootouders daar recht op - langs de andere kant hebben de kinderen recht op hun sport en ontspanning / jeugdbeweging.

Ik ken grootouders die daar geen punt van maakte en kinderen naar de voetbal brachten en terug of eens een weekend oversloegen en dat kind dan op een andere dag eens langsging of kwam.

Wat en waar de grootouders met het kind naar toe gaan tijdens hun bezoekrecht is juridisch niet uw zaak.

vanaf 12 jaar kan kind vragen gehoord te worden voor de jeugdrechter.

daveke0023
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#5 , 16 nov 2016 19:56

-De grootouders blijven niet bij het kind ze wordt opgehaald door andere familieleden. Dit zelfs wanneer ze aangaf dat ze enkel bij hen wilde blijven.
-Er is al een sociaal onderzoek geweest indertijd en toen hebben ze zich teruggetrokken omdat het verslag in hun nadeel was.

Dus kunnen we enkel via een sociaal verslag?

wordt er dan geen rekening gehouden met haar wensen?

eylis
Berichten: 8840

#6 , 16 nov 2016 21:22

Bovendien kan er binnen die omgangstijd door het kind echt wel te kennen gegeven worden aan welke activiteit wordt gedaan. immers: het is niet de ouder/kindrelatie waar er ook aan opvoeding en educatie wordt gedaan; Het is de omgang tussen grootouder en kind. die tijd is dus om te besteden samen met de grootouder in een activiteit naar keuze. Naar de tantes brengen is in deze situatie dus echt geen optie. In mijn opinie kan het kind duidelijk te kennen geven dat het geen tijd met de tantes wil, maar tijd met de grootouders op de agenda heeft staan. Heeft het kind op die dag bijvoorbeeld tennistraining gepland, wel dan gaan de grootouders samen mee naar de training. Ik zou er eventueel over denken om het kind een GSM mee te geven. Zodra je kind achtergelaten (zonder de grootouders) wordt bij andere familieleden kan je je kind eigenlijk wel ophalen.

Franciscus
Berichten: 38592

#7 , 16 nov 2016 21:50

Dus er is al een negatief onderzoek.
Waarom heeft rechtbank dan toch omgangsrecht gegeven.... of hadden ze veel meer gevraagd.

Nu het nieuwe onderzoek kan best gebeuren bij de grootouders maar dan wel zo dat een aantal keren moet vastgesteld worden dat dochter na korte tijd steeds woning grootouders verlaat en naar ergens anders gaat. Politie moet dit willen doen hangt ( spijtig genoeg) af van inzet personeel.

Dus hier zal u zeer goed met politie moeten afspreken en op dezelfde golflengte zitten want anders gaat u problemen hebben.
Ik heb daar goede en zeer goede maar ook minder goede ervaring mee.

GSM zal maar één maal kunnen want volgende maal wordt die afgezet.
Als dochter bij familie binnen is kan u weinig doen - u noch de politie hebben daarvoor de bevoegdheid.

Het eerste wat nu moet gebeuren is het verzamelen van rechtsgeldige bewijzen.

daveke0023
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#8 , 16 nov 2016 22:29

Er is inderdaad al een onderzoek geweest want ze wilden meer (bijna co-ouderschap) maar ze kregen advies van sociale dienst om haar nog minder te zien. Ze zijn dus niet verder gegaan met de rechtzaak.

Aan een GSM hebben we ook al gedacht en die gaat er snel komen. Sowieso eentje met locatievoorziening zodat we weten waar ze zit en we haar en zij ons alle tijden kan bellen/sms-en.

De bewijzen hebben we al, de tantes en ooms hebben deze zelf naar ons gestuurd... dat ze leuke namiddag of dag hebben gehad met haar en de grootouders zeggen het zelf ook.

Wij willen eigenlijk gewoon een oplossing zodat er naar ons kind geluisterd wordt. Het is niet aan ons of aan de grootouders alleen om te beslissen hierover. Wij willen haar ook de kans geven om haar zegje te doen hierover en wij vinden het zelf ook belangrijk dat ze contact houdt met de familie van haar overleden vader, maar niet ten koste van haar eigen.

JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#9 , 16 nov 2016 22:35

gsm met "google timeline" kan idd wel al wat bewijzen :). Dankzij dit systeem weet ik nog waar ik (of althans toch m'n gsm) zich vorige week bevond.

Terug naar “Andere”