Pagina 1 van 1

heksenjacht door de jeugdrechtbank

Geplaatst: 19 mei 2014 03:29
door hopeloosindeput
Na overlijden van de buurvrouw van het gelijkvloers appartement zijn we in problemen gekomen met de jeugdrechtbank.
Na het overlijden van onze buurvrouw heeft de huisbaas besloten om de boel beneden te renoveren. daarvan had hij ons ingelicht.
een twee maanden geleden zijn ze begonnen en plots was de verwarmingsketel uitgebroken incluis alle leidingen overgeslepen.
resultaat was dat we plots zonder water, afvoer keuken en wasmachine en verwarming zaten.
We gingen toen na verloren pogingen om dit inorde te krijgen dan maar logeren bij ouders,schoonouders of boekten weekends en midweeks in een vakantiepark om de kinderen uit die miserie te houden. Er was ook na wegvallen verwarming zwarte schimmel opgetreden in ons appartement.
Dit alles was uiteraard voor de kids ( 6 mnd en 4 jaar) niet gezond en door ons probleem aan te kaarten via ocmw ( huurdersbond kon niks doen daar de huisbaas ons een gratis maand huur heeft gegeven) kwam er plots controle van politie in opdracht van jeugdrechtbank.
Zij stelden vast dat de woonst niet goed was voor onze kids en als zware criminelen werden meteen onze kinderen voor korte tijd geplaatst.
We kregen 1 week om de problemen op te lossen wat we dus ook meteen deden. terug afvoer,water en verwarming met electrische verwarming.
Plots kregen we telefoon van de consulente van de jeugdrechtbank met de melding dat de rechter doordat wij emotioneel hadden gereageerd besloten had om de kinderen te plaatsen in een pleeggezin daar wij plots werden bestempelt als "labiel" en een gevaar voor onze kids.
Dit werd wel tegengesproken door de politie die duidelijk in verslag hadden gezet dat we geen gevaar vormden voor onze kids.
Het bizarre is wel dat de jeugdrechter,die tot donderdag op opleiding is, dit telefonisch heeft gemeld aan de consulente en wij dit ook even snel telefonisch kregen medegedeeld. de politie is intussen komen controleren en hebben alle genoemde problemen kunnen schrappen in hun nieuwe proces verbaal.
Maar dit werd koudweg door de rechtbank naast zich neer gelegd.
De officiele zitting is nu vrijdag.
mijn vraag hier is of er iets te doen is nu tegen dit alles en wat er kan gedaan worden tegen onwaarheden beweerd door de rechtbank en de consulente.
Zij is onredelijk en haar gedachte inzake het dossier en t.o.v. ons is totaal niet zo dan dat zij ons afschilderd.
Iemand die ons kan raad geven of van ervaring iets kan zeggen? Dank!!!

Re: heksenjacht door de jeugdrechtbank

Geplaatst: 19 mei 2014 21:05
door Franciscus
Lijkt me heel raar dat een jeugdrechtbank zou reageren om reden dat uw huisbaas werken uitvoert die u in de problemen brengen.
Ook de reactie van het ocmw en de politie lijkt me raar ... zowel Ocmw als politie zouden bij vaststellingen qua onbewoonbaarheid de nodige vaststellingen laten doen en onbewoonbaarheid appartement/gebouw laten acteren in een PV (opgesteld door stadsingenieur en politiecommissaris) ten laste van de eigenaar. Burgemeester is dan mogelijk zelfs verplicht voor een noodwoning te zorgen.
Langs de andere kant kan een JRB inderdaad direct dringende maatregelen nemen maar als er opvang door familie is zal deze steeds voorgaan.

Ter zitting moet u er zeker voor zorgen dat zowel u als uw kinderen een advocaat hebben.

Re: heksenjacht door de jeugdrechtbank

Geplaatst: 24 mei 2014 15:59
door hopeloosindeput
@franciscus, raar maar waar. al die instanties waren betrokken en toch werd er niets ondernomen naar de huisbaas toe.
en de kleine man blijft in de kou. er honderden euros tegenaan gooien voor rechtbank en advokaten om dan einde verhaal toch niet
op te kunnen tegen 't gerecht.

Re: heksenjacht door de jeugdrechtbank

Geplaatst: 24 mei 2014 21:13
door Franciscus
Nog raarder ....
https://www.wonenvlaanderen.be/onderste ... satie.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Is redelijk duidelijk en denk niet dat als politie daar bij is zijn meestal grotere entiteiten en hebben dikwijls een eigen dienst milieupolitie die zou/zal tussenkomen.
In onze gemeente hebben die zelfs een team dat niets anders doet samen met de stedelijke ambtenaren en de Vlaamse dienst om vaststellingen te doen. Daarom mijn verwijzing naar stadsingenieur en commissaris.
De gewone inspecteurs hebben de opdracht van een melding te maken van wat volgens hen een inbreuk is en dan komt de andere dienst wel nakijken of dat zo wel is.
Vb ondergelopen kelder - slechte trap - flikkerende lampen- schimmelgeur of zichtbare schimmel - natte muren enz enz .. allemaal redenen om via melding de milieupolitie in kennis te stellen.