Pagina 1 van 1
Problemen met meerderjarige dochter
Geplaatst: 19 jun 2011 23:36
door Achilles
Een paar jaar terug heb ik mijn nu bijna 25 jarige dochter in huis genomen, zij kon het op dat moment niet langer uithouden bij haar echtgenoot.
Ze is nog steeds niet gescheiden, ze hebben enkel allebei een apart adres, ze hebben in het verleden zowel samen als apart schulden gemaakt.....
Samenleven met mijn dochter is een hel, ze doet niks anders dan mij uitschelden en mij het leven zuur maken, ze jaagt iedereen weg die voor haar een bedreiging zou kunnen betekenen en bovendien een zware weed roker.
Vorige week is de deurwaarder langsgeweest .... ten gevolge van haar schulden is mijn inboedel nu opgeschreven.
Wat kan ik doen om mijn bezittingen te beschermen? kan men zomaar beslag leggen op mijn inboedel terwijl mijn dochter alleen maar een kamer heeft in het huis?
De situatie is voor mij hopeloos geworden, wat kan ik eraan doen, ze is financieel niet bij machte om op haar eigen benen te staan.
Re: Problemen met meerderjarige dochter
Geplaatst: 20 jun 2011 06:56
door waldek2
Eerst en vooral een aparte deurbel met naam en aparte brievenbus met naam vanaf nu voorzien naast die van jezelf.
Het is symbolisch, maar een essentieel begin, maar dat betekent dat op jouw adres 2 aparte rechtspersonen wonen.
Zo'n deurbel : 29 euro in de brico. Brievenbus "bologne" : 30 Euro in de Brico.
Raadpleeg een advocaat, en eentje die snapt wat ik zojuist heb vooorgesteld.
Re: Problemen met meerderjarige dochter
Geplaatst: 20 jun 2011 13:37
door Franciscus
Deurwaarder controleert de code bij het rijksregister en ik vermoed dat er geen vermelding van adres zal zijn als appartement 1en appartement 2 of GV of wat dan ook.
Het huis zal omschreven staan als woning aantal 1.
Wat de meubels betreft kan u enkel een procedure van revindicatie opstarten als u kan bewijzen dat deze van u zijn.
U kan natuurlijk ook alles betalen tot de volgende deurwaarder.
In het kort:
Wat uw dochter betreft zou ik naar de vrederechter trekken en via procedure verzoeningen daarna haar laten uitzetten.
U doet aan de vrederechter het ganse verhaal schriftelijk.
Daar begint u mee met uw dochter aangetekend in gebreke te stellen en u wil dat ze het pand verlaat en u haar daarom voor de vrederechter zal dagen.
Re: Problemen met meerderjarige dochter
Geplaatst: 20 jun 2011 21:08
door roharro
"maar dat betekent dat op jouw adres 2 aparte rechtspersonen wonen"
Rechtspersonen??????? In dat geval is de dochter een vennootschap....
Re: Problemen met meerderjarige dochter
Geplaatst: 21 jun 2011 11:07
door j.demoor
“Art.591.Ongeacht het bedrag van de vordering, neemt de vrederechter kennis:1°...van vorderingen tot betaling van vergoedingen voor bewoning van en tot uitzetting uit plaatsen zonder recht betrokken, onverschillig of die vorderingen al dan niet volgen uit een overeenkomst...”(Gerechtelijk Wetboek).
U kan uw dochter best aangetekend aanmanen uw huis te verlaten.
Geeft zij hieraan geen tijdig en afdoende gevolg dagvaard haar daartoe dan voor de vrederechter.
‘Als concubinerenden hun respectieve roerende goederen hebben vermengd,is de schuldeiser van hen niet verplicht deze goederen te onderscheiden of af te scheiden,hetgeen onmogelijk is geworden tengevolge van de vermenging die de concubinerenden zelf hebben bewerkstelligd.De schuldeiser kan derhalve beslag leggen op de goederen die de concubinerenden aldus bezitten,tenzij de concubinerende die geen schuldenaar is,bewijst dat hij alleen eigenaar is van het geheel of een deel van de goederen‘(Cass. 10 juni 1976,Pas. 1976,I,1101,Arr.Cass. 1976,1135,R.W. 1976-77,601,T.Not. 1976,283,R.G.E.N. 1976,nr.22148).
Dit geldt voor elke vorm van samenwoning.
'De hoven en rechtbanken beschikken bij revindicatie van in beslag genomen meubelen over een zo ruim mogelijke beoordelingsbevoegdheid ter waardering van de bewijskracht van de documenten die hen worden voorgelegd. Het is aan de eiser om te bewijzen dat hij het huisraad van de gemeenschappelijke woning met eigen geld heeft betaald,zonder deelneming van de beslagene. Doet hij dit niet dan zijn de in beslag genomen voorwerpen onverdeelde goederen,die in beslag kunnen worden genomen,maar waarvan een gedwongen tegeldemaking slechts mogelijk is na de verdeling waartoe de meest gerede partij moet doen overgaan.'(Luik 10 november 1994,J.L.M.B. 1995,577).