Pagina 1 van 1

hij wil alles

Geplaatst: 15 okt 2006 14:54
door shadiyah
ik ben na 7 jaar bij mijn ex weggegaan omdat hij behoorlijk agressief was.
mijn dochtertje was toen 3 maanden (ondertussen alweer bijna 20 maanden) wij hebben nooit officieel samen gewoond, en hij heeft haar niet erkend mijn dochter draagt ook mijn naam (dit omdat hij het kind niet eens wou) nu eist hij een vaderschapstest, erkenning een weekend regeling en ouderlijk gezag. ik wil absoluut niet dat hij dit voor elkaar krijgt. maar hoe sterk sta ik nou eigenlijk? kan ik die dingen weigeren? en wat gebeurt er als ik weiger? de rechtbank neemt de agressie en de kans op ontvoering niet serieus, mijn ex komt uit marokko en heeft altijd egzegt dat hij mijn dochter daar naar familie zou brengen. (te weten dat de moeder in marokko niet het eerste recht op haar kind heeft maar als 3e recht op haar kind heeft) de rechtbank gooit deze argumenten van tafel want hij heeft geen vliegtickets gekocht (mijn ex gaat net als de zo,n 90% van alle marokkanen met de auto naar marokko, dus wat tickets??) zijn er instanties die mij hierin kunnen steunen en wat kan ik zelf als gerechtelijke stappen ondernemen? want destijds dat hij mij mishandelde en de politie meerdere malen op moest komen draven gaven ze me niet eens de kans aangifte te doen want ik had geen getuigen van de mishandeling (daarom is het ook huiselijk geweld, het gebeurt in huis) ik zit met me handen in het haar want als hij haar mag meenemen van de rechter is de kans nihil dat ik haar oud nog zie. kunnen jullie mij helpen????

Geplaatst: 16 okt 2006 06:48
door dieke
Het eerste wat mij tebinnen schiet dat je al zou kunnen ondernemen is naar de politie stappen en vragen om een "straatverbod". Dat hij verboden wordt binnen een straal van x-aantal meters/kilometers in jouw buurt te komen.

Verder: een heel goede advocaat zoeken?

Geplaatst: 16 okt 2006 08:33
door Lex
Art.319.?1.Wanneer het vaderschap niet vaststaat krachtens artikel 315 of 317,kan de vader het kind erkennen...?3.Indien het kind minderjarig en niet ontvoogd is,is de erkenning alleen ontvankelijk mits de moeder vooraf toestemt...Bij gebreke van die toestemmingen maakt de man die het kind wil erkennen,de zaak bij gewoon verzoekschrift aanhangig bij de vrederechter...De rechtbank hoort de partijen en het openbaar ministerie.Zij wijst het verzoek af indien het bewijs wordt geleverd dat de verzoeker niet de vader is.Ontbreekt dat bewijs,dan beslist de rechtbank,met inachtneming van de belangen van het KIND,of de erkenning kan plaatshebben..(Burgerlijk Wetboek)

Geplaatst: 16 okt 2006 08:34
door Lex
Verder: een heel goede advocaat zoeken?
Er staat nog een fles in mijn frigo!