Eis vaderschap

G_ini
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Eis vaderschap

#1 , 10 jan 2020 17:52

Situatie: man is Belg en had in België in 2017 een kortstondige relatie (geen huwelijk, geen samenlevingscontract) met een Poolse. Nadat ze zwanger bleek te zijn, trok ze na 3 maanden zwangerschap definitief terug naar Polen en verbrak ze elk contact. Het kind werd begin 2018 geboren in Polen en daar geregistreerd met moederlijke afstamming. Het kind werd noch hier in België noch in Polen erkend door de vader. Vader ontvangt deze week via deurwaarder een dagvaarding dat de moeder aanspant voor een Poolse rechtbank voor vaststellen vaderschap en toekennen alimentatie.

Vraag: kan een Poolse rechtbank een dna-test opleggen aan een in België wonende Belgische onderdaan? Maw wordt een vonnis door een Poolse rechtbank hier uitgevoerd? Wat gebeurt er wanneer de kandidaat-vader geen toestemming geeft tot deze test? Wat indien er alimentatie wordt toegewezen? Is die uitvoerbaar in België via eventueel loon- of inboedelbeslag?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.