ERKENNING DOOR VADER + ERFENIS OF SCHADEVERGOEDING BETROKKEN LEED!!!

dido
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

ERKENNING DOOR VADER + ERFENIS OF SCHADEVERGOEDING BETROKKEN LEED!!!

#1 , 7 maand 1 week geleden (09 aug 2018 17:40)

Beste, ik ben niet erkend geweest bij mijn geboorte, door mijn biologische vader. Toen ik 4,5 jaar was, liet mijn vader, mijn moeder en ik in de steek. Daarna, oefende hij zijn vaderlijke plichten niet meer uit. Hij maakte dus van de ene op de andere dag, geen deel meer uit van mijn leven. Hij werd wel veroordeeld door de rechtbank, tot het betalen van een kleine alimentatie, die niet toereikend was, om mij dezelfde opvoeding te garanderen, zoals zijn andere kinderen. Hij liet ook een oudere halfzus van mij, verwekt tijdens zijn eerste huwelijk, in de steek, erkende het kind niet, schreef het letterlijk af. HIj maakte dus 2x dezelfde fout.
Ik hield een trauma over aan de scheiding en bleek ook erfelijk belast door aandoeningen, was vaak ziek, door mijn vader, waardoor ik het moeilijk heb op de arbeidsmarkt. Ik kreeg de kans om hogere studies te volgen, dankzij mijn moeder, die alles voor mij deed, maar mijn vader, heeft niet betaald in mijn hogere studies, noch voor de noodzakelijke orthondontie. Ik ben nu op een leeftijd gekomen, dat ik zelf moeder kan zijn en begrijp nu pas ten volle, de consequenties, van mijn niet erkenning als baby. Nu kan ik zelfs niet erven van hem. Terwijl, iedere ouder toch zijn nageslacht erkent en ondersteunt, met financiële compensaties, zoals voor het aankopen van een eerste woning. Het dragen van mijn moeders naam, was vroeger, een echt stigma, precies of ik was verwerkt door een one-night stand, terwijl het een serieuze relatie betrof, maar mijn vader wou niet huwen, noch een eigen woning aankopen. Ook mijn grootouders en familie langs vaderszijde lieten mij volledig in de steek. Ik wil nu erkend worden door mijn vader en een schadevergoeding eisen, de vooruitbetaling van mijn erfenis bekomen, een deel van zijn huis, bezittingen, auto's, want als vroegere ambtenaar, beschikt hij over een riant pensioen en dito voordelen, waar ik nooit van gebruik kon maken, dit in tegenstelling van zijn anderen kinderen. Dank je wel; voor wat juridisch advies, maak ik een kans, wanneer ik naar de rechtbank trek?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Avbogae
Berichten: 108
Juridisch actief: Nee

#2 , 7 maand 1 week geleden (09 aug 2018 20:11)

Ik kan jou geen juridisch advies geven, maar amai, het is jou allemaal puur om de centen te doen, niets meer.
Je doet alsof je vader VERPLICHT is om jou allerlei geld te geven omdat hij rijk is.
Mijn ouders hebben ons een leuk maar bescheiden bedrag gegeven toen ik ging samenwonen met mijn vriend. Maar dit waren ze ZEKER niet verplicht!!!

Thomas Morus
Berichten: 1728
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#3 , 7 maand 1 week geleden (09 aug 2018 20:42)

"de vooruitbetaling van mijn erfenis bekomen"

Je bent zelfs geen erfgenaam!
Blijkbaar heeft een bastaardkoningskind sommigen op bepaalde gedachten gebracht.
Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.
Verschil trolleybus en politicus: een trolleybus stopt als ze de draad kwijt is.

Reclame

eylis
Berichten: 7448

#4 , 7 maand 1 week geleden (09 aug 2018 20:46)

Je vertelt dat je vader uit "zijn eerste huwelijk"al een dochter had die hij niet erkende. Er is een detail aan dit verhaal dat niet klopt. Zijn eerste dochter is wél erkend als wettelijke kind van je vader. Want een kind geboren tijdens een huwelijk draagt wel degelijk de naam (+ erkenning) van de echtgenoot van de moeder. Het lijkt me dat je moeder ook zelf de keuze heeft gemaakt om je zelfstandig groot te brengen omdat bij de geboorte-aangifte de moeder ook te kennen kan geven wie de biologische vader is van het kind. Dat wordt dan genoteerd. Dus als je erkend wil worden als wettelijk kind, zal je de hele procedure van het vaderschap moeten aanvatten voor de rechtbank. Zal een flinke som geld kosten. De vraag is of dat de erfenis waard is. Schade door berokkend leed, kan niet objectief vastgesteld worden. Dus dat zou ook alweer een langdurige kostelijke procedure vergen die waarschijnlijk géén reslutaat oplevert. Met terugwerkende kracht je studies laten terugbetalen zal niet meer lukken, want die kosten heeft je moeder uiteraard gedragen.

Franciscus
Berichten: 32105

#5 , 7 maand 1 week geleden (09 aug 2018 21:57)

Erkenning 'zou kunnen' maar zoals @eylis heeft geschreven je weet niet waar je aan begint. Kijk maar naar DB en tegenpartij A duurt al denk ik 10 jaar en ze staat nog geen stap verder.
U kan de vermoedelijke vader laten dagvaarden en DNA onderzoek laten bevelen - verstek en verzet bent u al een jaar of twee verder en dan beroep (verzet en verstek als het nog wettig mogelijk. en dan mag u nog trachten het vonnis uit te voeren.
Praat erover met je moeder en een deskundige vertrouwenspersoon ( juridisch of psychologisch) voordat u stappen zet.

dido
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#6 , 7 maand 1 week geleden (10 aug 2018 14:14)

Dank je wel om jullie commentaar. Ik zie wel, dat jullie niet weten, wat ik meemaakte, hoe goed ik ook mijn verhaal formuleerde. Een ouder is verplicht om zijn kind te erkennen en alle kansen te geven in het leven!

Ik wil rechtvaardigheid, zal dan ook de nodige stappen ondernemen, ik heb het recht volledig aan mijn kant, om succesvol te zijn. Ik vind het spijtig van enkele giftige reacties, daaraan zie ik de bekrompenheid van sommige mensen, die niet weten wat het betekent, om die situatie mee te maken.

Thomas Morus
Berichten: 1728
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#7 , 7 maand 1 week geleden (10 aug 2018 14:18)

De reacties zijn 100 percent correct en goedbedoeld!
Moreel is het inderdaad de plicht van elke ouder om MAXIMAAL voor zijn kinderen te zorgen (dat is mijn mening...),
maar moraliteitprincipes en juridische principes zijn geen synoniemen.
Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.
Verschil trolleybus en politicus: een trolleybus stopt als ze de draad kwijt is.

dido
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#8 , 7 maand 1 week geleden (10 aug 2018 14:39)

[

Terug naar “Andere”