Inboedel van ouders

willyboy
Berichten: 897

Re: Inboedel van ouders

#16 , 07 mei 2015 18:58

Een slechte bewindvoering of niet ...zo staat het in de wet .
De bewindvoerder schuilt hier met het gezegde ...De terugkeer van de ouderen uit rusthuis is zo goed als uitgesloten .Toch ken ik 2 gevallen van terugkeer in de woning .

mijn praktijk
2 kinderen ,zus en broer
Ouders worden in rusthuis geplaatst zonder medeweten van zoon .
Een bewindvoerder word aangesteld op vraag van dochter .
Alvorens dit ,mijn zus steelt de juwelen uit ouders huis
Ze gaat sleutel brengen naar bewindvoerder .
Ze bezoekt het huis nog eens met bewindvoerder .Hij nodigt mij niet uit .
Nogmaals gaat ze lopen met belangrijke goederen met waarde .
De bewindvoerder schrijft brief naar mij .Maak het huis leeg of ik duid een firma uit om het te doen .Hij schrijft duidelijk ...VOOR VERHUUR.
Na 30 m3 rommel te hebben verwijderd geschreven ...ik ben er klaar mee (850 euro voor 30m3 container)
Heb er 300 euro voor gevraagd aan hem en gekregen (meer dan 100 uur werk)Container heeft hij ook betaald .Ik had die voorgeschoten .
Na 7 dagen opgemerkt dat er bord voor het huis stond ..TE KOOP .Zonder 1 woord vooraf.
Heb rechtszaak begonnen en verloren .Heeft mij belachelijk gemaakt bij vrederechter (schade vergoeding gevraagd voor laster)
Ik zag hem bij de verkoop ...pinten drinken voor 2500 euro.Zijn verloning voor huisverkoop .
Voor mij is het een leugenaar en een bedrieger .En weet dat hij overal beschermd word .
Ik denk er het mijne van .Andere meningen ...ze doen maar .
Nogmaals ...steel de inboedel alvorens anderen u voorafgaan .Reken niet op eerlijkheid bij erfenis .

ps raar dat men schrijft dat inboedel geen waarde heeft .Mijn brandverzekering meld mij dat ik voor 70.000 euro verzekerd ben tegen DIEFSTAL inboedel .
ps2 De bewindvoerder moet zorgen dat dingen van waarde in KLUIZEN horen als ouders nog in leven zijn .Niet in bezit van een erfgename .
ps3 Lees kluwer handboek over bewindvoering .Je valt van je stoel af inzake theorie en praktijk .

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
willyboy
Berichten: 897

#17 , 07 mei 2015 20:23

Dit artikel gaat over ....wat kan er na overlijden .Niet over bewindvoering of bij leven .

Organiseer zelf de verdeling van uw inboedel

Na een overlijden bezoeken de nazaten het sterfhuis onder het motto: “eerst komt, eerst maalt”. Gust had een nieuwe televisie nodig? Hij graait het toestel mee. En Annies studio aan zee krijgt meteen een nieuw servies! Gust en Annie zien dit niet als ‘stelen’. Maar Jef, die verder van het ouderlijk huis woont, denkt daar natuurlijk anders over...
Hoe vermijdt u zulke discussies? Door via testament al uw huisraad, meubelen en siervoorwerpen netjes te verdelen onder uw erfgenamen? Dat is geen goed idee. Het is behoorlijk tijdsintensief en u riskeert veel kwaad bloed te zetten. En misschien schat u het verwachtingspatroon van uw pappenheimers wel totaal fout in. Beperk uw verdeling tot een aantal stukken, waarvan u zeker weet wie die wil hebben.

Wat kunt u wel doen? Stel in uw testament dat de inboedel in principe moet worden verkocht. Binnen de maand na uw overlijden moeten uw erfgenamen een taxateur of schatter aanstellen, die een lijst maakt van alle goederen en hun waarde. U laat uw erfgenamen kiezen: ofwel nemen ze hun deel van de verkoopsopbrengst ofwel kiezen ze de tv of het servies en leveren ze geld in.

Dat maakt erfgenamen minder hebberig. Deze techniek bedaart ook de gemoederen over bepaalde erfstukken. De taxatie brengt bijvoorbeeld aan het licht dat het zo begeerde schilderij zijn waarde vooral te danken heeft aan de dure lijst.

Wat als erfgenamen een meubelstuk absoluut niet willen verkopen, omdat ze er allemaal in geïnteresseerd zijn? Zet in uw testament dat de notaris dan tot een lottrekking overgaat.

Reclame

Terug naar “Andere”