Innen na het vonnis

doctor dj
Topic Starter
Berichten: 1

Innen na het vonnis

#1 , 15 sep 2013 21:28

Allen,

Wij hebben enkele jaren geleden een zaak gevoerd betreffende roerende goederen (levende dieren). Voor 1/3 van onze eis is deze in ons voordeel uitgesproken. Verwerende partij heeft beroep aangetekend en heeft hierin geen gelijk gekregen. Wij hebben onmiddellijk het vonnis opeisbaar gesteld, doch de betalingen komen zelden of raar binnen, om meer te zeggen hebben we net bericht gekregen dat de deurwaarder zijn kosten gedekt zijn. Wij hebben na drie jaar nog steeds niets gezien.

De tegen partij heeft nog ander schulden en heeft zelfs loonbeslag.

Doch gezien onze zaak gaat over levende dieren, geen weigering van eigendom is en zelfs een tegeneis gesteld werd betreffende de waarde hiervan (die niet ontvankelijk werd gesteld door de rechtbank), lijkt mij dit een erkentenis van eigendom.

Heden vandaag, wegens wanbetaling van vonnis, niet nakomen van afbetalingsplan bij de deurwaarder (hetwelk wij zelfs geweigerd hebben), kunnen wij blijkbaar geen beslag laten leggen op goederen en dieren waarvan we kunnen aantonen dat ze van hun zijn.

Heeft iemand hier enige ervaring mee.

Alle hulp is welkom.

Met dank.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 17 sep 2013 08:23

"Art.1393. Overhandiging van de uitgifte van het vonnis...aan de gerechtsdeurwaarder geldt als volmacht voor ALLE tenuitvoerleggingen."(Gerechtelijk Wetboek=Ger.W.).

‘Het komt een gerechtsdeurwaarder niet toe om te oordelen over de opportuniteit van de tenuitvoerlegging waartoe hij wordt verzocht. Het verrichten van de tenuitvoerlegging kan op zich als een resultaatverbintenis worden beschouwd. Een gerechtsdeurwaarder is aansprakelijk als hij niet met spoed en pas na herhaald aandringen van zijn opdrachtgever tot tenuitvoerlegging overgaat en als hij herhaaldelijk het uitdrukkelijk verzoek van zijn opdrachtgever tot het verder zetten van de tenuitvoerlegging negeert’(Brussel 4 april 2011,R.W.3013-14,25-27).

Indien u beslag wil leggen op lichamelijk roerende goederen,wijs de gerechtsdeurwaarder deze dan aan en vergewis u ervan dat die goederen beslagbaar zijn in de zin van art.1408 Ger.W..
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Andere”