Uit elkaar

secrethearts
Topic Starter
Berichten: 3

Uit elkaar

#1 , 02 okt 2012 15:35

Hallo ,

Mijn vriend en ik gaan na 4 jaar uit elkaar . Wij hebben samen een dochtertje van 3 jaar.
Wij zijn samenwonend. De papa is op zoek naar een ander huisje .
We zouden co-ouderschap doen , dus elk een week + het weekend .
We zijn van plan om beide een vast bedrag in de maand op een rekening te zetten , en daarvan de kosten van onze dochter te betalen .
Nu , ik heb enkele vraagjes .
-Onze dochter zou ten laste van mij komen te staan , waar moet ik daarvoor zijn ?
-Wij zijn beide verzekerd via het werk van de papa , ik zou bij die verzekering willen blijven maar apart dus , kan onze dochter bij de papa blijven staan , of moet ik ze da ook bij mij op de verzekering zetten ?
-Hoe zit het met de verzekering bij de cm ?
-Ik heb gehoord dat je als alleenstaande verhoogd kindergeld krijgt , moet je dat laten weten als je effectief alleen woont of ..?
-Wanneer moet ik dit laten weten op mijn werk ?
-Ik heb ook gehoord dat je een ouderschapsplan moet laten opmaken ? Wij zouden niet via een advocaat werken , maar is dat dan wettelijk ?

Wat moet ik nog allemaal regelen ?

Alvast bedankt .

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
duma
Berichten: 2871

#2 , 02 okt 2012 16:25

Op vele van uw vragen heb ik geen antwoord, maar ik kan u wel een ding aanraden: Zet alles wat jullie afsprkene op papier en laat dit homologeren door de rechtbank.
Ik heb het al te vaak zien gebeuren dat koppels uiteen gaan, goede afspraken maken, dit enkel onderling regelen, later toch ruzie krijgen en HUP, de zever is begonnen.
Zolang jullie niets gehomologeerd hebben staan voor de rechtbank kan eender wie van jullie op eender welke moment beslissen om zich toch niet meer aan de onderlinge afgesproken regels te houden. Een advocaat kan jullie hierbij helpen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, want aangezien jullie overeenkomen, kunnen jullie samen één adovcaat nemen. Een kleine moeite, een kleine kost, maar voor de rest van je leven een ZEKERHEID en minder kans op spanning!

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 04 okt 2012 08:18

“Art.132bis.(aj. 2013) De toeslagen bedoeld in artikel 132, eerste lid, 1° tot 6°, worden verdeeld over twee belastingplichtigen die geen deel uitmaken van hetzelfde gezin maar samen het ouderlijk gezag uitoefenen over één of meer kinderen ten laste die recht geven op de bovenvermelde toeslagen en waarvan de huisvesting gelijkmatig is verdeeld over de beide belastingplichtigen : - hetzij op grond van een geregistreerde of door een rechter gehomologeerde overeenkomst waarin uitdrukkelijk is vermeld dat de huisvesting van die kinderen gelijkmatig is verdeeld over beide belastingplichtigen en dat zij bereid zijn de toeslagen op de belastingvrije som voor die kinderen te verdelen; - hetzij op grond van een rechterlijke beslissing waarin uitdrukkelijk is vermeld dat de huisvesting van die kinderen gelijkmatig is verdeeld over beide belastingplichtigen.”(10 april 1992 Wetboek Inkomstenbelastingen).

“Art.3.Moeten als verzekerden beschouwd worden :...2° alle bij de verzekeringnemer inwonende personen met inbegrip van de studerenden zelfs indien zij om studieredenen buiten het hoofdverblijf van de verzekeringnemer verblijven...“(12 JANUARI 1984. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de minimumgarantievoorwaarden van de verzekeringsovereenkomsten tot dekking van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid buiten overeenkomst met betrekking tot het privé-leven).
De ouder bij wie het kind niet gedomicilieerd is dient met zijn verzekeraar hierover te overleggen.

“Art.32.Rechthebbenden op de in titel III, hoofdstuk III van deze gecoördineerde wet omschreven geneeskundige verstrekkingen onder de voorwaarden die ze bepaalt, zijn :...17° de personen ten laste van de onder 1° tot 16°, 20° en 21° bedoelde gerechtigden...”(14 JULI 1994. - Wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen).

“Art.41.Wanneer de rechthebbende een recht opent op de in artikel 40 bedoelde maandelijkse bijslag, wordt deze bijslag verhoogd met een bijslag van...onder de volgende cumulatieve voorwaarden :-de bijslagtrekkende vormt geen feitelijk gezin in de zin van artikel 56bis, § 2, en is niet gehuwd...- de bijslagtrekkende geniet geen beroeps- en/of vervangingsinkomsten waarvan het bedrag het maximaal dagbedrag van de invaliditeitsuitkering voor een werknemer met persoon ten laste...overschrijdt.”(19 DECEMBER 1939. - Samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Andere”