Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Sonja57
Topic Starter
Berichten: 7
Juridisch actief: Nee

Erfdienstbaarheid kabels en leidingen

#1 , 2 dagen 2 uur geleden (10 nov 2018 20:39)

Ik woon in een half open bebouwing en de kabel van Telenet is bevestigd op de zijgevel van mijn nieuwe gebuur en via zijn zolderruimte komt die binnen op mijn zolder om nadien naar beneden te gaan naar het aansluitpunt. Mijn gebuur is van plan zijn buitenmuren met crepi te bezetten en die kabels die over zijn zijgevel lopen wil hij daar weg. Mijn vroegere gebuur had ook Telenet en beide kabels waren samen bevestigd op zijn zijgevel en maakte daar uiteraard geen probleem van. Onze nieuwe gebuur heeft nu Proximus tv en zijn Telenet kabel hoeft hij niet meer. Eigenlijk komt het er op neer dat hij ook zou willen dat ik overschakel op Proximus tv zodat hij beide kabels kan elimineren, dat heeft hij mij althans toch trachten voor te stellen. Toen ik hem duidelijk maakte dat ik zelf wel zal beslissen welke provider ik verkies werd hij nors en zei hij dat het onwettig is dat die kabel zich op zijn zolderruimte bevindt en mocht hij hem doorknippen dat hij Telenet de toegang mag ontzeggen om zijn woonst te betreden om te kijken waar die kabel precies onderbroken is.
Ik weet dat hij niet zo maar die kabel op zijn zijgevel mag verwijderen ( erfdienstbaarheid of zo) maar indien hij me zonder tv/internet zet omdat hij de daad bij het woord voegt en mijn kabel op zijn zolderruimte doorknipt wat dan?

Oude Belg
Berichten: 2344

#2 , 1 dag 15 uur geleden (11 nov 2018 07:10)

Dan neemt u contact op met telenet. Zij weten best wat ze moeten doen;

Reclame

Terug naar “Privacy-bescherming”