Erfdienstbaarheid kabels en leidingen

Sonja57
Topic Starter
Berichten: 7
Juridisch actief: Nee

Erfdienstbaarheid kabels en leidingen

#1 , 8 maand 5 dagen geleden (10 nov 2018 20:39)

Ik woon in een half open bebouwing en de kabel van Telenet is bevestigd op de zijgevel van mijn nieuwe gebuur en via zijn zolderruimte komt die binnen op mijn zolder om nadien naar beneden te gaan naar het aansluitpunt. Mijn gebuur is van plan zijn buitenmuren met crepi te bezetten en die kabels die over zijn zijgevel lopen wil hij daar weg. Mijn vroegere gebuur had ook Telenet en beide kabels waren samen bevestigd op zijn zijgevel en maakte daar uiteraard geen probleem van. Onze nieuwe gebuur heeft nu Proximus tv en zijn Telenet kabel hoeft hij niet meer. Eigenlijk komt het er op neer dat hij ook zou willen dat ik overschakel op Proximus tv zodat hij beide kabels kan elimineren, dat heeft hij mij althans toch trachten voor te stellen. Toen ik hem duidelijk maakte dat ik zelf wel zal beslissen welke provider ik verkies werd hij nors en zei hij dat het onwettig is dat die kabel zich op zijn zolderruimte bevindt en mocht hij hem doorknippen dat hij Telenet de toegang mag ontzeggen om zijn woonst te betreden om te kijken waar die kabel precies onderbroken is.
Ik weet dat hij niet zo maar die kabel op zijn zijgevel mag verwijderen ( erfdienstbaarheid of zo) maar indien hij me zonder tv/internet zet omdat hij de daad bij het woord voegt en mijn kabel op zijn zolderruimte doorknipt wat dan?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Oude Belg
Berichten: 2655

#2 , 8 maand 4 dagen geleden (11 nov 2018 07:10)

Dan neemt u contact op met telenet. Zij weten best wat ze moeten doen;
Waarom geen aangetekende zending als dat nodig is? "Ik heb geappt, gebeld, gezegd, gemaild, facegeboekt, met krijt op het voetpad geschreven.... " Neem pen en papier en schrijf!

Reclame

Terug naar “Privacy-bescherming”