adres doorgeven door politie

lieve
Topic Starter
Berichten: 61
Locatie: Oost-Vlaanderen

adres doorgeven door politie

#1 , 02 jul 2010 10:34

Reeds enkele jaren hebbben wij problemen om onze garage in en uit te rijden door fout geparkeerde wagens. Gezien de straat nogal smal is en wij met een kleine vracht rijden kunnen wij bijna nooit onze garage gebruiken als er iemand rechtover verkeerd geparkeerd staat of wij moeten gans de buurt aflopen om de wagen te laten verzetten. Dit gebeurt soms tot 3-4 keer per dag.
Omdat dit grote problemen stelt hebben wij verkregen van de stad dat langs de overkant van onze garage wit/gele strepen (verboden te parkeren) werden getrokken. Doch hiernaar wordt niet gekeken en het spelletje blijft duren.
Nu hebben we reeds enkele keren de politie gebeld en als ze al komen willen ze enkel een pv opmaken als ze onze naam en adres mogen vermelden. Dit heeft als gevolg dat enkele van de geverbaliseerden aan onze deur al zijn komen amok maken. Kan de politie dit eisen ?
Mogen wij gewoon niet vragen dat men de wet moet navolgen.
Kunnen we eventueel de auto, als we niet weten van wie hij is, laten wegslepen ?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Meeboo
Berichten: 1488

#2 , 02 jul 2010 11:08

dacht dat de politie enkel takelt als je niet uit je garage kan.

lieve
Topic Starter
Berichten: 61
Locatie: Oost-Vlaanderen

#3 , 02 jul 2010 11:24

Wel ja, als we onze garage moeten uitrijden is het in 5-6 keer (vooruit, achteruit en dit in een zeer drukke straat) en het is niet voor niets dat wij die strepen langs de overkant gekregen hebben, daar is maanden over gegaan, opmetingen door ingenieur, bezoek verkeersdeskundige, vraag op gemeenteraad, politievergadering. Dat is niet van neem wa verf en schilderen maar, dit wordt enkel gedaan als het echt nodig is.
Wat is het nut hiervan dan als ze er toch niet moeten naar kijken ?
Zijn de wetten er niet om nageleefd te worden en zijn wij verplicht om elke keer de helft van de straat af te lopen om binnen of buiten te rijden ?
En als we dan onze wagen eens laten buiten staan (reglementair) omdat we niet binnen kunnen steekt er een briefje onder onze ruitenwisser : "dit is een parkeerplaats voor mensen die geen garage hebben".
Werkt op de duur zo frustrerend dat we er over denken om ons huis te verkopen.

Reclame

Franciscus
Berichten: 38583

#4 , 02 jul 2010 18:28

Wat voor regeling is dat - dat is je reinste onzin.
De politie wordt opgeroepen en stelt vast dat er foutparkeerders staan. PUNT.
Zij moeten hun werk doen en vaststellingen doen - ongeacht wie er gebeld heeft.
U gegevens mogen NOOIT worden medegedeeld aan derden en er is geen enkele reden deze ook in het PV te vermelden.
In grote politiezones heeft men een dienst intern toezicht - contacteer de korpschef / voorzitter politieraad - burgemeester - en maak hem/haar attent op deze gedragingen.

Enkele van de geverbaliseerden ... kan u dat nog nagaan - geef dit door aan de korpschef - dit is niet enkel laakbaar maar zelfs strafbaar gedrag van die politiemensen, mocht die niet reageren een mail naar - algemene inspectie en naar comité P. (adressen via website politie op te zoeken) ook een brief naar parket (procureur des Koning)
Dit zijn ongehoorde toestanden en moeten dadelijk gestopt worden.
Uzelf kan op de openbare weg NIET optreden

Het speelt totaal geen rol of je nu in of uit je garage moet de wet is daar zeer duidelijk in.
De politie MOET optreden minstens in overtreding nemen en als het niet anders kan takelen.
Zij staan ten dienste van de burgers en moeten zeker er voor zorgen dat de wetgeving wordt toegepast.
En uw vraag is zeker en vast redelijk.
NB als u niet in de garage kan of niet uit - vraag de namen van de politiemensen - zij dragen trouwens een naamplaatje maar zijn tevens verplicht ze te geven (enige uitzonderingen niet te na gesproken - in dat geval zullen ze verwijzen naar hun hogere officier)
Zij kunnen bij weigering op te treden (dus u kan niet binnen of buiten) persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor uw schade en ook de politiezone/ gemeente kan voor die kosten mee opdraaien.
In het verleden zijn er al meerdere gemeenten veroordeeld wegens schade aan wagens of diefstal uit wagens. ( Was indertijd een stokpaardje van Romain Poté. wink:

float
Berichten: 2467
Juridisch actief: Ja

#5 , 03 jul 2010 11:02

Inderdaad, maar eerst een klacht bij intern toezicht van de lokale politie. Als er geen antwoord komt binnen een redelijke termijn of het intern toezicht doet zijn taak niet zoals het hoort, dan pas is het opportuun om naar de AIG of het Comité P te gaan.

Franciscus
Berichten: 38583

#6 , 03 jul 2010 14:43

Mee akkoord niet ineens het kanon - de klets op de poep kan al voldoende zijn :twisted:
Indien niet laat iets weten desnoods via PB - met meer info

lieve
Topic Starter
Berichten: 61
Locatie: Oost-Vlaanderen

#7 , 04 jul 2010 10:10

Ha ja, maar zo gemakkelijk is het allemaal niet.
Er zijn in onze straat VEEL TE WEINIG parkeerplaatsen (zo'n 20-tal voor een 40-tal wagens). Meeste van de woningen hebben geen garage.
Als er PV uitgeschreven worden gaan ze reclameren bij de burgemeester en die laat dus maar doen. Het is nochtans gemakkelijk mogelijk om een grote parkeerplaats te voorzien door onteigening. Maar ja, dat kost geld.
Het is zelfs zo erg dat indien de politie komt ze geen PV willen uitschrijven aangezien ze dan op het bureau onder hun voeten krijgen.
Het is een echte politieken boel volgens mij.
Het is een tweetal jaar veel beter geweest na tussenkomst van de vorige burgemeester die van op ons adres, met onze telefoon, gebeld heeft en als antwoord kreeg, daarvoor komen we niet, we willen de mensen niet verbaliseren, ze kunnen er ook niet aan doen dat er zo weinig parkeerplaatsen zijn.
Na de tussenkomst van de burgemeester is dit feit op de politievergadering geweest met als gevolg : mijn zoon maakt een ongeluk en wordt voor de politierechtbank gesleept voor : veroorzaken van een ongeval dat kon vermeden worden (reed achteraan op geparkeerde wagen met fiets). Kan niet elke ongeval vermeden worden ? Zijn advocaat had dit in nog geen 23 jaar meegemaakt en zelfs de politierechter vondt dit niet meer normaal en gaf hem de kleinste straf mogelijk.
Heb zelfs eens meegemaakt dat de politie wel kwam, maar dan wel om mij op straat uit te maken voor egoïst, wij maken pv als wij dat willen, ge moet u wetten niet zelf maken,...
Ik zou dan ook niet graag hebben dat we zelf gezocht worden door de politie omdat we toch enkel maar op onze rechten staan.

Rebel-with-a-cause
Berichten: 1216

#8 , 04 jul 2010 11:33

...
Ik zou dan ook niet graag hebben dat we zelf gezocht worden door de politie omdat we toch enkel maar op onze rechten staan.

Als je de oplossingen die hier aangegeven worden, NIET wil toepassen voor de hierboven opgegeven redenen, dan vraag ik mij eigenlijk wel af waarom je de vraag komt stellen? :roll:

Franciscus
Berichten: 38583

#9 , 05 jul 2010 19:03

Of er nu te veel te weinig of GEEN parkeerplaatsen zijn in de straat doet er totaal niet toe.
Politie MOET de wetten respecteren en laten respecteren.
Indien ze NIET optreden stellen ze zich bloot aan nogal wat (om het eventjes open te houden).
Het niet willen noteren van een klacht/aangifte is niet alleen een laakbaar feit maar is zo wie zo een administratieve fout - laat staan een gerechtelijke.
Zoals reeds gezegd diegene die niet optreed is zelfs hoofdelijk aansprakelijk.

Een burgermeester kan het (bestuurlijk) hoofd van een politiezone zijn maar het is wel de procureur des Koning die gaat over strafbare zaken.
( Het zou niet de eerste burgemeester zijn die een bezoekje mag brengen aan de Procureur om enkele puntjes op de I te horen zetten)

PS het verhaal van zoon (leeftijd) --- stoffelijke aanrijding waarschijnlijk ?? hoe kan dat bij politierechtbank komen als er een overeenkomst tussen verzekeringspartijen is?
Hier klopt toch iets niet.

Als de burgemeester al bij u was --- wel bel hem eens terug op en vertel hem eens hoe 'zijn korps' zich gedraagt.

lieve
Topic Starter
Berichten: 61
Locatie: Oost-Vlaanderen

#10 , 06 jul 2010 14:33

Hartelijk dank voor jullie antwoorden.

Het is de vorige burgemeester die bij ons is geweest, moest jammer genoeg aftreden wegens gezondheidsproblemen.

Wat ongeval van zoon betreft. Was reeds in de minne geregeld maar moet voor de politierechter komen voor : het veroorzaken van een ongeval wat kon vermeden worden. Staat wel in de wet maar wordt bijna nooit of nooit toegepast. Zelfs de politierechter vondt dit hoogst ongebruikelijk. Zie het als een ... gezien ik al eens was gaan klagen over het gedrag van de politie. Daardoor dat ik een beetje schrik heb om het vuur aan het lont te steken, want als puntje bij paaltje komt trek je toch aan het korste eind.

Terug naar “Privacy-bescherming”