Ontvangen brief doorsturen

Arteon
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Ontvangen brief doorsturen

#1 , 05 mar 2019 13:44

Persoon A wordt door een manipulator/narcist (persoon B) uit een reisgezelschap verstoten. In dat reisgezelschap zitten ook persoon C en D, die door persoon B (meestal door het slachtoffer te spelen) tegen persoon A worden opgezet.
Omdat ze nog reizen geboekt en betaald hadden en vermits persoon A hieruit verstoten wordt, stelt persoon A een minnelijk schikking voor om toch nog wat geld te kunnen recupereren. Manipulator (persoon B) antwoord via een brief aan persoon A, dat ze niet akkoord gaan met de minnelijke schikking omdat er voor hun helemaal geen probleem is en dat persoon A dat probleem enkel maar ingebeeld heeft. Persoon C is de marionet van persoon B en volgt slaafs alle bevelen van persoon B op waardoor persoon C verantwoordelijk voor het conflict wordt gesteld en uiteindelijk een groot deel van de kosten moet terug betalen aan persoon A. Persoon A heeft het geld grotendeels terug maar heeft hier redelijk onder geleden en weet dat persoon B de spilfiguur is in dit conflict. Persoon A wilt om dit vuil spel volledig te kunnen afsluiten de brief van persoon B doorsturen naar persoon D. Persoon A heeft nooit eerder problemen gehad met persoon D en wilt zo dat persoon D geconfronteerd wordt met de leugens van persoon B.
Mijn vraag is dus of dit kwaad kan inzake laster/eerroof en briefgeheim/privacy dat persoon A deze brief doorstuurt naar persoon D? Het gaat hier eigenlijk ook om een zwart op wit bewijs dat persoon A toch in eer hersteld, een soort rechtzetting en waarschuwing voor wie persoon B in het echt is.

Hopend op spoedig en gunstig advies, Alvast bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
WizardGandalf
Berichten: 358
Juridisch actief: Ja

#2 , 05 mar 2019 13:51

Ik snap geen jota van het verhaal, maar een brief die je zelf gekregen hebt, laten lezen of doorsturen naar iemand anders kan perfect. Enkel indien je beroepsgeheim hebt, of er op voorhand met de verzender van de brief afgesproken werd dat de inhoud strikt vertrouwelijk moest behandeld worden, is er dus geen enkel probleem om die brief aan gelijk wie door te spelen.
注意してください フォーラムの情報は信頼できません
------ Wizard Gandalf ------
注意してください フォーラムの情報は信頼できません

Arteon
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 05 mar 2019 14:13

Het is inderdaad een complexe situatie om snel en eenvoudig kunnen weer te geven :D Maar uw antwoord is duidelijk en ben ik zeker mee geholpen waarvoor dank!!!

Reclame

Terug naar “Privacy-bescherming”