Opname telefoongesprek

mariedh
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

Opname telefoongesprek

#1 , 10 maand 3 dagen geleden (13 sep 2018 03:10)

Besten,

Kort de situatie schetsen: ex die al mijn geld heeft afgetroggeld voor aankopen en lang op mijn kosten heeft geleefd met beloftes terug te betalen eens hij werk had. Echter nooit gedaan natuurlijk (jaja, ik weet het, leenovereenkomsten enzo... maar wie doet dat nu in vertrouwelijke sfeer met een partner die je al tien jaar kent als goede vriend en daarna jaar relatie). Hij heeft me verlaten toen mijn centen op waren.
Ik heb een deel van de spullen niet teruggegeven, dingen die ongeveer een derde waard zijn van wat hij me schuldig is, en deze wil hij terug.
Heb een telefoongesprek opgenomen. Hij belt mij op voor zijn spullen, want ik kan hem niet contacteren voor mijn geld, overal op geblokkeerd sinds de dag dat hij weg is (ik denk dat dat wel belangrijk is inzake privacywetgeving of niet?) https://www.elfri.be/rechtspraak/gespre ... toegelaten dit gelezen maar ik kan dat niet altijd zo eenduidig interpreteren die advocatentaal...
In dat gesprek zegt hij letterlijk dat hij me geld moet maar dat niet wil geven. Gewoon, geen zin in. Maar ik moet wel zijn spullen teruggeven of hij dient strafklacht in. (onder andere papieren van een auto die ik heb betaald maar waarvoor hij me het geld cash heeft laten afhalen, die op mijn naam staat maar waarvan jammer genoeg zijn naam op de verkoopsovereenkomst staat).
Hij zegt er ook indirect in dat hij me eiglijk niet graag heeft gezien maar gewoon bij me is gebleven voor het geld.

Nu zit er kans in dat hij een gesprek met mij en zijn advocaat zal bijwonen om de boel uit te klaren. Zijn advocaat is een vriendin van 'm die volgens mij wel weg is met veel van zijn leugens, ik weet wie ze is, ze heeft me ook al opgebeld enige tijd geleden omdat ze niet begreep waarom ik op mn facebookpagina onderdak vroeg (ja, ik kan mn huur al ff niet meer betalen..). Toen kort de zaak uitgelegd maarja, wie gaat nu geloven dat zo'n lieve jongen zoiets doet. Had het zelf ook helemaal niet kunnen voorspellen! Ik heb geen advocaat want ik ben blut door meneer, en de meneren en mevrouwen van de juridische dienst... ik heb er niet veel geloof meer in, weet soms meer zelf te vinden door op te zoeken dan wat ze daar zeggen bij het CAW. Hij weet dat ik blut ben en vermoed tien man sterk te staan met zijn vriendin advocaat.
Mijn vraag is nu. Mag ik dat telefoongesprek gebruiken/laten horen? of doe ik daar iets strafbaar mee inzake privacywetgeving.
Zijn vader is politieman en is ook weg met al zijn leugens, en naar 't schijnt nog corrupt ook. Dus ik heb er ergens wel baat bij dat zijn vriendin-advocaat die 'm gratis en voor niets zou verdedigen om mij voor de rechtbank te slepen omdat ik 'de papieren van die auto heb gepikt en zijn spullen heb gepikt' (de helft van die spullen heb ik ook gewoon betaald, maar alles cash natuurlijk, hij wist best goed hoe het aan te pakken..) , kan horen wie er aan het liegen is. Geld voor een advocaat heeft hij zelf ook niet, dus als zij afhaakt zal hij wss niet meer zo grof bekken dat hij klacht zal indienen.

Verder heb ik ook sms-verkeer met zijn vader. Waarin die mens zegt dat hij mijn frustratie heel goed begrijpt, maar zich niet wil moeien in de zaak. Hij weet volgens mij heel goed dat zoonlief teert op andermans geld want leent hem zelf nooit geld (nu snap ik waarom).
Is dat in feite ook wel OK? Dat een politieman zegt dat hij uiteraard begrijpt dat ik ten einde raad ben, om dan daarna te zeggen dat hij zich er niet mee wil moeien. De heer heeft naar wat ik de laatste tijd ben te weten gekomen al erg veel zijn handje boven zoonlief zijn hoofd gehouden door vanalles te doen verdwijnen (positieve drugtesten enzo, nog zoiets wat ik niet wist, dubbellevenmannetje). Waarom? Volgens mij omdat hij al de leugens en verdraaiingen van zijn zoon gewoon ook pakt, zoals ik ze ook altijd gepakt heb.

Alvast heel erg bedankt!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Gebruiker21
Berichten: 10802
Juridisch actief: Nee

#2 , 10 maand 1 dag geleden (14 sep 2018 16:28)

Lang betoog, maar uw enige vraag is eigenlijk of u die opname van het telefoongesprek mag gebruiken? Ja, dat mag u. Aangezien u zelf deelnam aan het gesprek, mag u dit perfect opnemen. U mag de opname ook als bewijs aandragen in de rechtbank. Het zal dan aan de rechter zijn om te oordelen of hij/zij deze opname als bewijsmateriaal wil weerhouden.

Je mag die opname uiteraard niet zomaar "openbaar" maken (dus niet op facebook zetten of iets dergelijks), want dan gaat u de privacy van uw ex wel schenden. Maar de opname gebruiken in de rechtbankt? Geen enkel probleem!
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

eylis
Berichten: 7535

#3 , 10 maand 1 dag geleden (14 sep 2018 17:14)

Belangrijke tip: ik neem aan dat je ex niet gedomicileerd is op jouw adres. Als hij je adres verlaten heeft en zijn spullen niet meegenomen en er is géén schriftelijk of zelfs bewijsbaar mondeling akkoord dat er spullen zijn "achtergelaten", tja dan heeft hij dat gedaan omdat hij stilzwijgend te kennen gaf dat hij die spullen niet meer wenste. Als hij ze achterliet in de veronderstelling dat je er zo lang voor zou zorgen, dan moet hij u met u daar een duidelijk akkoord over maken. Je kan de spullen intussentijd ook verliezen of sze kunnen beschadigd raken. Is dat dan jouw fout? Is hij verzekerd om zijn spullen bij jou te stockeren? Neen dus. Als je spullen voor hem moet bewaren, moet hij u daar een bewaarvergoeding voor betalen.als "goed huisvader" moet hij zelf voor zijn spullen zorgen. Ergens je spullen achterlaten is geen goed beheer.

Mijns insziens kan hij géén strafklacht indienen. Die autopapieren zijn van jou, de auto staatook op jouw naam. Dus eigenlijk is die wagen ook van jou. Ik zou persoonlijk écht niet naar dat gesprek met die "vriendin-advocate" gaan. Dat is geen goed idee: want niet bewijsbaar wat er afgesproken wordt en het dient waarschijnlijk eerfer om druk op jou uit te oefenenen. ie geluidsopname is een troef in je handen en dàt zou ik nu echt niet aan zijn "advocate" laten weten dat je troef in handen hebt, want dan kunnen ze daar een tegenstrategie op bepalen.

zwijgen is de boodschap dus. Meld gewoon beleefd dat je gezien de spanningen er op rekent dat hij met (of via zijn advocate) de communicatie met jou via mail voert. Ik geloof niet dat hij een rechtszaak zal aanvattten...

Reclame

Terug naar “Privacy-bescherming”