Foto's huis en wagens

Mar85
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Foto's huis en wagens

#1 , 1 jaar 1 week geleden (08 feb 2018 15:39)

Beste, we kregen vorige week een postkaart in de bus van de burgemeester. Op de voorkant van die postkaart was een foto gekleefd van ons huis met onze 2 wagens op de oprit met de nummerplaat leesbaar. Deze postkaart werd verstuurd uit naam van de burgemeester, los van zijn stadsbestuur, los van zijn ex-politieke partij en van de nieuwe politieke partij. De kaart was niet op onze naam geadresseerd maar "aan de trotse inwoner van deze stad". Mijn man en ik vonden dit beiden heel bizar. Daarnaast vroegen we ons ook af of dit eigenlijk wel mag. een foto van het huis, de wagens en de nummerplaten. Dit is een vraag uit interesse en niet uit overweging om klacht neer te leggen ofzo;-)

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 16753
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 1 jaar 1 week geleden (08 feb 2018 16:14)

Zelf zonder die foto kan heel de stad die wagens voor uw huis zien staan en de nummerplaten aflezen. Wat is dan het probleem. Werd diezelfde foto in heel de stad gepost? Dan is het wel een probleem.

Mar85
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 1 week geleden (09 feb 2018 13:40)

Dat kunnen we niet weten hé, of de foto's nog voor andere doeleinden gebruikt zullen worden. Iemands gezicht kan je ook overal in persoon zien, toch wens je ook niet door iedereen gefotografeerd te worden. Waarom worden gezichten en foto's anders vaag gemaakt op google maps?

Reclame

j.demoor
Berichten: 10362

#4 , 1 jaar 1 week geleden (09 feb 2018 15:23)

“Art.XI.174.De auteur of de eigenaar van een portret dan wel enige andere persoon die een portret bezit of voorhanden heeft, heeft niet het recht het te reproduceren of aan het publiek mede te delen zonder toestemming van de geportretteerde of, gedurende twintig jaar na diens overlijden, zonder toestemming van zijn rechtverkrijgenden.”(28 FEBRUARI 2013. - Wetboek van economisch recht).

‘een foto van het huis, de wagens en de nummerplaten’ betreft geen ‘portret´ en valt dus niet onder toepassing van voornoemd art.XI.174.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Privacy-bescherming”