co-ouderschap

cynthia003
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

co-ouderschap

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (12 aug 2018 10:46)

hallo,

dochter heeft een co-ouderschapsregeling maar gaat nu samenwonen met haar partner,papa van het kind waarmee ze de regeling heeft. Vervalt dit dat automatisch of moeten zij opnieuw naar de notaris om dit te laten schrappen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7595

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (12 aug 2018 12:30)

u bedoelt de verblijfsco-regeling; (co-ouderschap is de gedeelde ouderlijke macht). Begrijp ik dat de moeder terug gaat samenwonen met de vader met wie er voorheen een verblijfsregeling van kracht is? Tja, als ze wettelijk gaan samenwonen (geregistreerd) is het nogal logisch dat er geen regeling moet zijn tussen 2 verschillende woningen van de respectievelijke ouders. Laat dat document voor wat het is, het refereert niet naar een reeel situatie. En als het ooit zover zou moeten komen dat de ouders weer uit elkaar gaan (wat ik niemand toewens), is er alvast een gewettigde afspraak omtrent het apart wonen en hoe de verblijfsregeling van hun gezamelijk kind georganiseerd moet worden. Is er daar alvast geen discussie over. Er zijn al artikels in de media over koppels met kinderwens die eigenlijk vooraf zouden moeten reflecteren én best een princiepsakkoord opstellen hoe ze na een relatiebreuk de opvoeding, financiering en verblijf van de kinderen zouden opvatten. Het zou véél leed besparen;

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”