Uit elkaar & niet wettelijk samenwonen

Sharonvc1988
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Uit elkaar & niet wettelijk samenwonen

#1 , 8 maand 3 weken geleden (23 apr 2018 14:12)

Hallo,

Mijn vriend zijn ex vriendin is in maart 2017 vertrokken. Ze waren feitelijk samenwonend en hadden een eigendom die ze een 6 jaar al ah afbetalen waren. Zijn ex stelde een brief of dat hij de woning zou overkopen en dat zij een afspraak ging maken bij de notaris. Mijn vriend leefde die afspraak echter niet na omdat de notariskosten hoger bleken dan verwacht en hij ondertussen mij had leren kennen en ik ook een woning in mijn bezit heb. Hij heeft dit laten weten aan zijn ex dat hij de woning toch niet ging overnemen, ook ad bank. De woning was echter niet verkoopsklaar want ze zaten ks verbouwingen toen zijn ex is vertrokken. Mijn vriend en zijn ex waren overeem gekomen dat hij de woning verder ging verbouwen met eigen budget zodat de woning zeker niet met onderwaarde ging verkocht worden. 5 tal weken geleden is er iemand vh immokantoor langsgeweest. Bij hun beide. Zij weigerde v t tekenen, wilde het op haar gemak nog eens verdwr bekijken. Gingen zeker geen restschuld hebben bij de bank. Nu tot op vandaag heeft zij nog steeds niet getekend om de woning te koop te plaatsen. En zater vrijdag een brief id brievenbus voor eem dagvaarding volgende week omdat mijn vriens de afspraak niet naleedde.. Dateert van augustus 2017 en hadden onderlinge mondelinge overeenkomst dat hij de woning toch niet ging terugkopen. Zie eerder.. Kan zij dot zomaar? De verkoop weigeren enz..

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
TomVDJ
Berichten: 10684
Juridisch actief: Nee

#2 , 8 maand 3 weken geleden (23 apr 2018 15:08)

Zijn ex stelde een brief of dat hij de woning zou overkopen en dat zij een afspraak ging maken bij de notaris. Mijn vriend leefde die afspraak echter niet na
Welke afspraak is niet nageleefd? Het is niet omdat zijn ex een brief opstelt met haar wensen, dat dit meteen een "afspraak" is. Zelfs al zou de vriend akkoord gegaan zijn om de woning over te kopen, dan nog moet er ook een akkoord zijn over bijvoorbeeld de prijs. Dus wat was er al concreet (dus op papier) overeengekomen tussen uw vriend en zijn ex?
En zater vrijdag een brief id brievenbus voor eem dagvaarding volgende week omdat mijn vriens de afspraak niet naleedde...
Over welke concrete afspraak wordt er in de dagvaarding gesproken? Kan je eventueel letterlijk citeren hoe het schenden van die afspraak in de dagvaarding geformuleerd is?
Dateert van augustus 2017 en hadden onderlinge mondelinge overeenkomst dat hij de woning toch niet ging terugkopen.
Een mondelinge afspraak is zo goed als niet bewijsbaar dus vrij waardeloos voor de rechtbank. Maar ik vraag me dus af welke initiële afspraak er dan wel concreet was?
Kan zij dot zomaar? De verkoop weigeren enz..
Zij kan de verkoop weigeren. Maar uw vriend is niet verplicht in onverdeeldheid te blijven. Als uw vriend de wonign wil verkopen, en zijn ex niet, zal dit voor de rechtbank moeten komen, en zal de rechtbank hoogst waarschijnlijk de openbare verkoop van de woning uitspreken. En over het algemeen brengt een openbare verkoop minder op, dus de ex heeft er alle belang bij om de woning wel te willen verkopen...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”